CS. M. 2019.11.07 15:14 Frissítve: 2019.11.07 15:31

PL: Mané csattanós választ adott Guardiola kritikájára

A hétvége slágerrangadója a Manchester City liverpooli vendégjátéka, a két csapat között pedig már múlt héten elkezdődött az üzengetés. Pontosabban a címvédő menedzsere, Pep Guardiola szúrt oda a tavalyi PL-idény társgólkirályának, amire előbb Jürgen Klopp, majd maga az érintett is reagált.

Mané csak a játékkal szeretne foglalkozni (Fotó: AFP)

 

Múlt szombaton a regnáló bajnok Manchester City és jelenlegi listavezető Liverpool is megszenvedett a három pontért a Premier League 11. fordulójában. Előbbi a 86. percben harcolta ki hazai pályán a győzelmet a Southampton ellen, míg utóbbi három perccel a rendes játékidő előtt egyenlített, majd pedig Sadio Mané révén a ráadásban felülkerekedett az Aston Villán.

A City sajtótájékoztatóján Pep Guardiola a Liverpoolra is kitért, és bár dicsérte a „vörösöket”, valamint Manét, azért megjegyezte, hogy a szenegáli támadó olykor szeret műesést alkalmazni a tizenhatoson belül. A címvédő spanyol trénere ezzel minden bizonnyal főleg a Pool bajnokijának 37. percére gondolt, amikor egy büntetőterületen történő eset után Jonathan Moss játékvezető felmutatta Manénak a műesésért járó sárga lapot.

„Tudom, melyik esetről beszél Guardiola, de Mané nem szokott szimulálni. Minden bizonnyal nem ért az eset büntetőt, de volt kontaktus a két játékos között” – védte meg támadóját pár nappal később Jürgen Klopp, a liverpooliak menedzsere, amikor Guardiola nyilatkozatáról kérdezték.

A kétszeres PL-győztes tréner gondolatairól ezúttal magát az érintettet is megkérdezték, aki szerint edzőjének igaza van, de ha egy általa bemutatott műesés miatt kapnak büntetőt a végjátékban, akkor nem riad vissza tőle.

„Talán nem ért büntetőt, a játékvezető sem adta meg, sőt, kaptam egy sárga lapot műesésért. Nekem őszintén nincs gondom ezzel. Láttunk már rengeteg esetet, amikor a játékos csak szimulált, mégis büntetőt kapott, s ugyanígy fordítva. Ilyen a futball, ezt el kell fogadnunk. Nem foglalkozom ezekkel a nyilatkozatokkal, csak játszom tovább, ahogyan eddig is. Az a feladatom, hogy megtegyek mindent a csapatért, és, hogy segítsem őket. Ha műesés által kapunk meg egy büntetőt, amivel megfordíthatjuk a meccset, akkor miért ne? De Jürgen Klopp jól mondta, nem ez a fajta játékos vagyok.”

A Premier League bajnoki címének két legfőbb esélyese vasárnap 17.30-tól csap össze Liverpoolban. Amennyiben a hazaiaknak sikerül otthon tartaniuk a három pontot, kilenc egységgel ellépnek a címvédőtől.

2020.05.25 12:01:21

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (KÉPES SPORT)

„Hét-nyolc évesen csatárt játszottam, és mindig Michael Owennek képzeltem magam.”

2020.05.26 14:38:31

Angol labdarúgás NAGY PÉTER

Szálas Zoltán az angol futballisták különleges étrendjéről, a Premier League-ben megszokott menetrendről és a gyökeresen megváltozott körülményekről.

2020.05.18 22:55:07

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A rászakadt jólét és luxus torzíthatja az egyéniségét.

2020.05.09 11:13:39

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Liverpoollal megnyerte a BL-t és a klubvilágbajnokságot, alanyi jogon az Afrika legjobbjának járó díjat.

2020.05.08 23:22:52

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elegendő indok-e, hogy cirkusz kell a négy fal közé zárt, egyre fáradó népnek?