PL: így ne igazolj - három csatár, 13.5 millió font, 1 gól, 6 lövés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.05. 08:41
null
Veszélytelen: Van Wolfswinkel és csatártársai eddig csak szenvednek (Fotó: Action Images)
Igen gyengén szerepel eddig az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Norwich City: a „kanárik” tíz forduló után mindössze nyolc ponttal szerénykednek a tabella 18. helyén.

A gyengélkedésben nagy szerepe van a csatársor teljes csődjének: a sereghajtó Crystal Palace-szal holtversenyben a Norwich szerezte eddig a legkevesebb gólt (hatot) az idényben. A Daily Mail összeállítása szerint Chris Hughton menedzser a nyáron 13.5 millió fontot költött el a Ricky van Wolfswinkel, Gary Hooper, Johan Elmander csatártrióra, de a papíron igen jó erősítésnek tűnő játékosok eddig betliztek. Hárman mindössze egy gólt tudnak felmutatni – azt Van Wolfswinkel szerezte –, és összesen hat, kaput eltaláló kísérletük volt.

A Whoscored.com statisztikai oldal indexe szerint Hooper a csapat második legrosszabb játékosa idáig a szezonban, szorosan követi őt Elmander, és Van Wolfswinkel is rajta van a hat legrosszabb Norwich-futballista listáján. Az összesített névsorban Hooper a 424. (436-ból), Elmander a 387., Van Wolfswinkel pedig a 330. Hughton nagyon védekező taktikáját már a vezetőségi tagok is kritizálták, a drágán megvett támadók ráadásul nem is játszanak egyszerre – Van Wolfswinkel és Hooper például csak 27 percet töltött egyszerre a pályán.

A Norwich a legutóbbi hét bajnoki mérkőzéséből csupán egyet nyert meg és négy pontot szerzett, s az egész naptári évben is csupán hat győzelmet aratott a Premier League-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik