PL: Hazard, Y. Touré és a liverpooli trió - jelöltek a Szezon legjobbja címre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.18. 14:34
null
A Liverpool szép játékkal lehet bajnok, és játékosai egyéni címeket is bezsebelhetnek (Fotó: Action Images)
Az angol Professzionális Labdarúgók Szövetsége kijelölte azt a hat játékost tartalmazó listát, amelyből megválasztják a szezon legjobb labdarúgóját a Premier League-ben. A listán hárman szerepelnek az éllovas Liverpoolból.

A remek formában lévő Liverpool 1990 után nyerhet ismét bajnokságot. A jelenlegi listavezető szárnyalásának az egyéni elismerésekben is meglehet az eredménye. Az angol Professzionális Labdarúgók Szövetsége ugyanis szűkítette a Szezon legjobb játékosa címre pályázók listáját: a hat játékos között ott van Luis Suárez, Daniel Sturridge és Steven Gerrard is.

A Pool fölénye persze nem meglepő, a rendkívül élvezetes támadójátékkal előrukkoló „vörösök” két támadója a góllövőlistát is vezeti a Premier League-ben. Suárez 29, Sturridge 20 gólnál tart. Míg a veterán középpályás Gerrard is hozzátett 13-at a közöshöz.

A három liverpooli mellett a góllövőlista harmadik helyezettje, Yaya Touré is szerepel a jelöltek között. Az elefántcsontparti vitán felül az egyik legjobb középpályás volt a szezonban – emellett pedig gólerős is.

A bajnoki címért harcban álló harmadik csapatot, a Chelsea-t, Eden Hazard képviseli a listán. A belga is remek formában van, sokan már az Aranylabdát is emlegetik vele kapcsolatban.

Kevésbé ismert név, de a szezonban berobban a köztudatba Adam Lallana, aki kulcsszerepet vállalt a Southampton szárnyalásában a szezon első felében. Az angol középpályás számára nagy megtiszteltetés lehet ezen a listán szerepelni, de nagy valószínűséggel nem ő kapja majd meg a rangos elismerést. Bár az is igaz, hogy Suárezt egyértelműen a legnagyobb esélyesnek tartják, akár meglepetésnek is lehetne tekinteni, ha más nyerne.

Ilyenkor a legjobb fiatal játékost is megválasztják: erre a listára is felkerült Hazard valamint Sturridge, mellettük a szezon első felében brillírozó, aztán megsérülő arsenalos, Aaron Ramsey is jelölt. A változatosság kedvéért itt is található egy újabb Pool-játékos, Raheem Sterling.

JELÖLTEK
PFA Szezon legjobb játékosa: Steven Gerrard (Liverpool), Eden Hazard (Chelsea), Adam Lallana (Southampton), Daniel Sturridge (Liverpool), Luis Suárez (Liverpool), Yaya Touré (Manchester City)
PFA Szezon legjobb fiatal játékosa: Ross Barkley (Everton), Eden Hazard (Chelsea), Aaron Ramsey (Arsenal), Luke Shaw (Southampton), Raheem Sterling (Liverpool), Daniel Sturridge (Liverpool)


SZAVAZÁS

Ön szerint ki a szezon játékosa a Premier League-ben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik