PL: fogadási botrány – másfél éves eltiltás a fenegyereknek

Vágólapra másolva!
2017.04.26. 15:15
null
Joey Barton nagy bajba került a függősége miatt (Fotó: AFP)
Lesújtott az angol Labdarúgó-szövetség (FA) Joey Bartonra: a Premier League-ben szereplő Burnley futballistáját 18 hónapra eltiltotta minden futballal kapcsolatos tevékenységtől a fogadási szabályok megszegése miatt. A korábbi válogatott középpályás fellebbez a döntés ellen.

 

 

Barton ügye már jó ideje húzódik: 2016 szeptemberében vádolták meg a fogadási szabályok megszegésével még Skóciában, amikor a Rangers játékosa volt, majd el is tiltották egy mérkőzésre – nem csoda, hogy a klub szinte azonnal szerződést bontott vele. Decemberben visszatért a Premier League-be, régi-új klubjához, a Burnleyhez írt alá. Idén februárban az FA megvádolta a fogadási szabályok megszegésével, az ítéletet pedig szerdán hirdette ki.

A LEGJOBB FOGADÁSOK...
2010. november: Newcastle–Chelsea 1–1 – 500 fonttal fogadott a vendégek győzelmére (Barton nem volt a Newcastle keretében)
2006. április: Manchester City–Fulham 1–2 – 600 fonttal fogadott a hazai győzelemre, valamint arra, hogy ő szerzi az első gólt (Barton kezdőként végigjátszotta a találkozót)

A 34 éves középpályást 18 hónapra eltiltottak minden futballal kapcsolatos tevékenységtől, 30 ezer font pénzbüntetés megfizetésére kötelezték és figyelmeztették jövőbeli viselkedésével kapcsolatban. Barton a saját honlapján közleményt tett közzé, és jelezte: fellebbez az eltiltás hossza ellen.

„Ez a döntés gyakorlatilag rákényszerít, hogy korábban fejezzem be a pályafutásomat – olvasható Joey Barton honlapján. – Elismerem, hogy megszegtem a profi futballistákra vonatkozó szabályokat, de úgy érzem, a büntetés súlyosabb, mint amit mások kapnak. Küzdöttem a szerencsejáték-függőségem ellen, sőt, még az FA-nek is elküldtem az orvosi jelentést. Csalódott vagyok, hogy nem vették figyelembe."

Barton saját honlapján közzétett néhányat a fogadásai közül – KATTINTSON A KÉPRE A NAGYÍTÁSHOZ
Barton saját honlapján közzétett néhányat a fogadásai közül – KATTINTSON A KÉPRE A NAGYÍTÁSHOZ

Joey Barton saját bevallása szerint összesen mintegy 15 ezer fogadást kötött az elmúlt 10 évben, átlagosan 150 fontos (60 ezer forint) téttel, azaz összesen 2.25 millió fontot (közel 900 millió forint) költött szerencsejátékra. Fogadásainak mintegy tíz százaléka szólt futballmeccsekre, a többi pénzt darts-, sznúker- és krikettmérkőzésekre tette fel.

„A fogadás nem arról szól, hogy mennyi pénzt veszítek vagy nyerek, sokkal inkább arról, hogy eltalálom-e a mérkőzések végkimenetelét. 2004 és 2011 között többször fogadtam a saját csapatom vereségére – folytatódik a közlemény. – Ezeken a találkozókon természetesen a keretben sem voltam, nem volt befolyásom az eredmény alakulására."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik