nemzetisport.hu 2018.09.21 15:47 Frissítve: 2018.09.25 00:19

PL: Nem fair, igazságtalan és alaptalan – Lovren a Mamic-ügyről

A Liverpool horvát válogatott védőjére, Dejan Lovrenre akár öt év börtön is várhat hamis tanúzásért. A Dinamo Zagreb korábbi klubigazgatója, Zdravko Mamic korrupciós ügyében korábban kihallgatott Luka Modric ellen szintén emiatt indult eljárás még a világbajnokság előtt.

A liverpooli védő bajba kerülhet egy korábbi vallomása miatt (Fotó: AFP)

 

„A délutáni edzés után, a családomtól tudtam meg, mit írnak otthon Horvátországban az újságok, és hogy mit vett át a megkérdezésem, megkeresésem nélkül az angol média is. Sem én, sem az ügyvédeim nem kaptak még kézhez olyan papírt, mely szerint börtön fenyegetne” – írta közleményében Dejan Lovren, a Liverpool 29 esztendős labdarúgója. 

A gyanú szerint Zdravko Mamic korábban csak úgy volt hajlandó elengedni a Dinamo Zagreb labdarúgóit, ha azok visszaosztottak számára a fizetésükből és az átigazolásokért járó aláíráspénzből. A horvát hatóság korábban arról számolt be, több esetben is gyanús, hogy utólag egészítették ki a játékosok szerződéseit visszadátumozott záradékokkal. Ebben az ügyben hallgatták meg korábban Lovrent is. 

„Ez nem fair és nem igazságos hozzáállás, ezért is szeretnék minden szurkolót és a családtagjaimat is megnyugtatni ezúton, soha nem tettem hamis vallomást. Nem működtem együtt törvénytelen ügyekben. Büszke vagyok az életemre, pályafutásom minden lépésére és mindarra, amit a családom és én eddig elértünk” – tette hozzá a hátvéd.

Hasonló helyzetben találta magát a Real Madrid középpályása, Luka Modric is, aki korábban arról tanúskodott, hogy 2008-ban, mikor a Tottenham játékosa lett, a 21 millió eurós átigazolási díj 50 százalékának megfelelő pénzt kellett kifizetnie a Dinamo elnökének. Később viszont visszavonta ezt a vallomását, amiért a Horvát Államügyészség hamis tanútétellel vádolta meg. 

Ha a vád megáll, hat hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják a játékosokat.

2019.09.13 20:51:42

Angol labdarúgás H. D.

Hamar vezetést szereztek a „szarkák”, de Jürgen Klopp csapata három góllal válaszolt.

2019.09.12 22:12:33

Angol labdarúgás B. Á.

Londonban a szurkolók gyorsan a szívükbe zárták a középpályást, aki életre szóló tapasztalatot szerzett az Anfielden.

2019.09.05 18:01:28

Angol labdarúgás ILKU MIKLÓS

Angol helyzetkép: virágzik a Premier League, miközben a kisebb klubok sorra csődölnek be.

2019.09.01 17:15:55

Angol labdarúgás M. G.

A Spurs Eriksen és Kane góljával kétgólos előnyben volt, de Lacazette és Aubameyang pontot mentett.

2019.08.24 18:02:47

Angol labdarúgás M. G.

Jürgen Klopp csapata maradt százszázalékos, a harmadik forduló után „magányosan” vezeti a tabellát.