HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.21 15:47 Frissítve: 2018.09.25 00:19

PL: Nem fair, igazságtalan és alaptalan – Lovren a Mamic-ügyről

A Liverpool horvát válogatott védőjére, Dejan Lovrenre akár öt év börtön is várhat hamis tanúzásért. A Dinamo Zagreb korábbi klubigazgatója, Zdravko Mamic korrupciós ügyében korábban kihallgatott Luka Modric ellen szintén emiatt indult eljárás még a világbajnokság előtt.

A liverpooli védő bajba kerülhet egy korábbi vallomása miatt (Fotó: AFP)

 

„A délutáni edzés után, a családomtól tudtam meg, mit írnak otthon Horvátországban az újságok, és hogy mit vett át a megkérdezésem, megkeresésem nélkül az angol média is. Sem én, sem az ügyvédeim nem kaptak még kézhez olyan papírt, mely szerint börtön fenyegetne” – írta közleményében Dejan Lovren, a Liverpool 29 esztendős labdarúgója. 

A gyanú szerint Zdravko Mamic korábban csak úgy volt hajlandó elengedni a Dinamo Zagreb labdarúgóit, ha azok visszaosztottak számára a fizetésükből és az átigazolásokért járó aláíráspénzből. A horvát hatóság korábban arról számolt be, több esetben is gyanús, hogy utólag egészítették ki a játékosok szerződéseit visszadátumozott záradékokkal. Ebben az ügyben hallgatták meg korábban Lovrent is. 

„Ez nem fair és nem igazságos hozzáállás, ezért is szeretnék minden szurkolót és a családtagjaimat is megnyugtatni ezúton, soha nem tettem hamis vallomást. Nem működtem együtt törvénytelen ügyekben. Büszke vagyok az életemre, pályafutásom minden lépésére és mindarra, amit a családom és én eddig elértünk” – tette hozzá a hátvéd.

Hasonló helyzetben találta magát a Real Madrid középpályása, Luka Modric is, aki korábban arról tanúskodott, hogy 2008-ban, mikor a Tottenham játékosa lett, a 21 millió eurós átigazolási díj 50 százalékának megfelelő pénzt kellett kifizetnie a Dinamo elnökének. Később viszont visszavonta ezt a vallomását, amiért a Horvát Államügyészség hamis tanútétellel vádolta meg. 

Ha a vád megáll, hat hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják a játékosokat.

2019.02.10 16:30:46

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A manchesteriek már a 25. percben négy góllal vezettek, valósággal eltiporták Sarri csapatát.

2019.02.08 12:03:10

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Niort Carlos Téveze, az argentin Jamie Vardy Batistután nőtt fel, s nagyszerű példa volt a társainak.

2019.02.06 14:12:39

Angol labdarúgás OLÁH GÁBOR (SALFORD)

A zord időjárás vagy az időpontváltozás miatt David Beckham most nem volt jelen.

2019.02.03 17:24:03

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A második félidőben lemosta a pályáról a házigazda City a londoniakat, akik sokat köszönhetnek a kapusuknak.

2019.02.01 18:41:29

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. A címvédő Manchester City vett egy japán védőt • Denis Suárezen kívül csak álmodozott az Arsenal.