PL: Nem fair, igazságtalan és alaptalan – Lovren a Mamic-ügyről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.21. 15:47
null
A liverpooli védő bajba kerülhet egy korábbi vallomása miatt (Fotó: AFP)
A Liverpool horvát válogatott védőjére, Dejan Lovrenre akár öt év börtön is várhat hamis tanúzásért. A Dinamo Zagreb korábbi klubigazgatója, Zdravko Mamic korrupciós ügyében korábban kihallgatott Luka Modric ellen szintén emiatt indult eljárás még a világbajnokság előtt.

 

„A délutáni edzés után, a családomtól tudtam meg, mit írnak otthon Horvátországban az újságok, és hogy mit vett át a megkérdezésem, megkeresésem nélkül az angol média is. Sem én, sem az ügyvédeim nem kaptak még kézhez olyan papírt, mely szerint börtön fenyegetne” – írta közleményében Dejan Lovren, a Liverpool 29 esztendős labdarúgója.

A gyanú szerint Zdravko Mamic korábban csak úgy volt hajlandó elengedni a Dinamo Zagreb labdarúgóit, ha azok visszaosztottak számára a fizetésükből és az átigazolásokért járó aláíráspénzből. A horvát hatóság korábban arról számolt be, több esetben is gyanús, hogy utólag egészítették ki a játékosok szerződéseit visszadátumozott záradékokkal. Ebben az ügyben hallgatták meg korábban Lovrent is.

„Ez nem fair és nem igazságos hozzáállás, ezért is szeretnék minden szurkolót és a családtagjaimat is megnyugtatni ezúton, soha nem tettem hamis vallomást. Nem működtem együtt törvénytelen ügyekben. Büszke vagyok az életemre, pályafutásom minden lépésére és mindarra, amit a családom és én eddig elértünk” – tette hozzá a hátvéd.

Hasonló helyzetben találta magát a Real Madrid középpályása, Luka Modric is, aki korábban arról tanúskodott, hogy 2008-ban, mikor a Tottenham játékosa lett, a 21 millió eurós átigazolási díj 50 százalékának megfelelő pénzt kellett kifizetnie a Dinamo elnökének. Később viszont visszavonta ezt a vallomását, amiért a Horvát Államügyészség hamis tanútétellel vádolta meg.

Ha a vád megáll, hat hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják a játékosokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik