PL: „Büntetik a műesést? Rossz hír a Man. Unitednek!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.18. 18:48
Jamie Carragher továbbra is hódol egyik kedvenc szenvedélyének: a Manchester United szurkolóinak felbőszítésének. A televíziós szakértőként dolgozó korábbi labdarúgó ezúttal az angol szövetség (FA) műesést büntető szabályváltoztatására reagált.

Mint arról beszámoltunk, a 2017–18-as szezontól eltiltás várhat azokra a játékosokra, akik műeséssel próbálnak meg tizenegyest kiharcolni a Premier League-ben. Ha az angol futballszövetség elfogadja a tervezetet, a következő szezontól videofelvétellel bizonyítva visszamenőleges hatállyal is eltiltható lesz az a játékos, aki szabálytalanságot szimulál.Mint arról beszámoltunk, a 2017–18-as szezontól eltiltás várhat azokra a játékosokra, akik műeséssel próbálnak meg tizenegyest kiharcolni a Premier League-ben. Ha az angol futballszövetség elfogadja a tervezetet, a következő szezontól videofelvétellel bizonyítva visszamenőleges hatállyal is eltiltható lesz az a játékos, aki szabálytalanságot szimulál.

A hír megjelenését röviden, de velősen kommentálta a korábbi Liverpool-játékos: „Még több probléma a Manchester Unitednek a következő szezonra..." – írta a Twitteren Jamie Carragher, aki április végén élesen bírálta a „vörös ördögök" támadóját, Marcus Rashfordot. A fiatal csillag büntetőt harcolt ki a Swansea ellen, amit Wayne Rooney értékesített (a mérkőzés 1–1-re végződött).

„Műesés volt, ilyen egyszerű. Együttérzek a játékvezetőkkel, nagyon-nagyon nehéz dolguk van. Nézzék meg Rashford szemét, látta kijönni a kapujából Fabianskit. Csak arra gondolt, hogy találkozik vele és elesik. A gond csak az volt, hogy a kapus nem ért hozzá, így a saját lábában kellett elesnie" – mondta akkor Carragher a Sky Sports stúdiójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik