PL: bejelentette visszavonulását az MU korábbi sztárja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.30. 16:04
null
Rio Ferdinand szép emlékeket hagyott maga mögött Manchesterben (Fotó: AFP)
Szombaton, a brit BT Channel televíziós csatornán bejelentette visszavonulását Rio Ferdinand, az előző szezonban a Premier League-től búcsúzó Queens Park Rangers védője, aki korábban bő egy évtizeden át a Manchester Unitedet erősítette.

A 36 esztendős Rio Ferdinand 1996-ban került a West Ham United felnőttcsapatába, amelyben 131 mérkőzésen lépett pályára. Kétéves, a Leeds Unitednél eltöltött időszak után a Manchester Unitedhez szerződött 29.1 millió fontért, amivel akkoriban a legdrágább angol játékosnak számított.

Az MU színeiben – a legendás Sir Alex Ferguson menedzser irányítása alatt – összesen 451 összecsapáson lépett pályára, tizenkét éven keresztül szolgálta a „vörös ördögöket”. A 36 éves, 81-szeres angol válogatott Ferdinand pályafutása során hatszor nyerte meg a Premier League-et, egyszer az FA-kupát, háromszor a Ligakupát, hatszor a Community Shieldet, valamint a 2007–2008-as szezonban a Bajnokok Ligája-serleget is elhódította.

Manchesterből – sorozatos sérülései, valamint a Ferguson helyére érkező menedzserrel, David Moyesszal való vitái miatt – 2014-ben távozott a Queens Park Rangershez, ám ott már csak tizenkét találkozón szerepelt.

Ferdinandot az elmúlt időszakban súlyos megrázkódtatás érte a magánéletben, felesége, Rebecca Ellison május 2-án rákbetegségben életét vesztette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik