PL: aláírt a Chelsea-hez, a „világ legjobb bajnokságába” – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.30. 18:21
null
Miazga aláírt a Chelsea-hez (Fotó: chelseafc.com)
Az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) szereplő New York Red Bulls labdarúgója, Matt Miazga a Chelsea-hez szerződött – jelentette be hivatalos honlapján a londoni klub.

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen világhírű klubhoz szerződhettem, mint a Chelsea. Elégedett vagyok azzal, hogy a világ legjobb bajnokságába, a Premier League-be kerültem. Alig várom, hogy megismerkedjek az új csapattársaimmal. A pályafutásom elején járok, sokat fejlődhetek még, és nagyon sokat tanulhatok a játékostársaimtól, akik a legjobbak közé tartoznak" – mondta a szerződéskötés után Miazga.

Az amerikai játékos négy és fél éves szerződést kötött a Chelsea-vel. Az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra.

A 20 éves futballistát angol sajtóinformációk szerint 3.5 millió fontért szerezte meg a Chelsea. Miazga szerződtetését segítette az is, hogy nem volt szüksége munkavállalási engedélyre, mert lengyel útlevéllel is rendelkezik.

Az MLS egyik legjobb középső védője fiatal kora ellenére már bemutatkozott az Egyesült Államok válogatottjában. Miazgát az amerikai labdarúgás egyik legnagyobb tehetségének tartják, az U20-as világbajnokságon szereplő csapat egyik kulcsembere volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik