PL: a vergődő klub Giggset akarja, de Nikolics edzője is lehet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.22. 16:23
null
Guidolin foghatja a fejét, veszélyben az állása (Fotó: AFP)
Angol sajtóértesülések szerint a Premier League-ben szereplő Swansea City felvette a kapcsolatot Ryan Giggsszel. A Manchester Unitedet 29 év után elhagyó korábbi középpályás Francesco Guidolint válthatja a menedzseri székben. Nem ez az egyetlen lehetősége a walesi klasszisnak, mert lengyel források szerint Nikolics Nemanja klubja, a Legia Warszawa is érdeklődik iránta.

 

Ryan Giggset az utóbbi napokban két klubbal is hírbe hozták. A gol24.pl értesülései szerint az egykori Manchester United-játékos a Legia Warszawa trénere is lehet, tehát Nikolics Nemanja „főnökévé” nevezhetik ki.

A lengyel klubnál a héten váltak meg a nyáron kinevezett Besnik Hasitól a gyenge bajnoki rajt és a Borussia Dortmundtól a BL nyitó körében elszenvedett hatalmas zakó után.

Könnyen lehet azonban, hogy Giggs marad Nagy-Britanniában.

A Swansea City eddig pocsékul szerepel a 2016–2017-es szezonban. A Premier League-ben a legutóbbi négy fordulóban csak egy pontot gyűjtött, a 15. helyen áll a tabellán. A Ligakupából szerdán a Manchester City búcsúztatta a walesi csapatot.

Egyelőre nincs teljes egyetértés a Swansea vezetőségében, de Huw Jenkins elnök egyértelműen a Manchester Unitednél évekig másodedzőként és egy rövid ideig beugró vezetőedzőként is tevékenykedő Ryan Giggset szeretné a csapat élére. A tulajdonosi kör azonban úgy véli, még korai lenne a váltás.

Giggs végre menedzser lesz? (Fotó: AFP)
Giggs végre menedzser lesz? (Fotó: AFP)

A Telegraph értesülései szerint csak idő kérdése, mikor menesztik Francesco Guidolint, azaz a váltás az októberi válogatott szünetig biztosan megtörténik. Ekkor lépne a helyébe a 42 éves Giggs, feltéve, hogy elfogadja a felkérést.

Guidolin munkájában nemcsak az eredmények megkérdőjelezhetőek, hanem a csapattal való kapcsolata is megromlott, valamint azt sem nézték jó szemmel, hogy a nyáron az edzések alatt inkább a Tour de France közvetítését nézte.

A Swansea nehéz meccsek előtt áll, hiszen a hétvégén ismét jön a Manchester City (most a PL-ben), majd a Liverpoolt fogadja, aztán megy az Arsenalhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik