PL: a Serie A-ban kell keresnünk a Chelsea új menedzserét?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.23. 10:19
Akárcsak a Premier League-ben szereplő Chelsea szurkolóit, úgy az angol sajtó képviselőit is szünet nélkül foglalkoztatja a téma, hogy vajon ki lesz a londoni „kékek" új menedzsere.

Roman Abramovics klubtulajdonos a 2015-ös év végén menesztett José Mourinho és az ideiglenesen kinevezett Guus Hiddink utódját keresi.

Az olajmágnás első számú kiszemeltje Pep Guardiola volt, de nagyon úgy tűnik, hogy a Bayern Münchent a szezon végén elhagyó katalán mester Manchester városát választja, ezért Abramovicsnak új jelölt után kellett néznie.

A hírek szerint a jelenleg az olasz Juventust irányító Massimiliano Allegri a Chelsea első emberének új választottja.

Abramovics már kísérletet tett a jelenlegi olasz szövetségi kapitány, Antonio Conte elcsábítására, de azon a fronton sem járt sikerrel, így Allegri a kiemelt célpont.

Massimiliano Allegri 2014 nyarán vette át a Juventus irányítását, és első szezonjában olasz bajnoki címet, Olasz Kupát nyert, valamint bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Abramovicsnak az is szimpatikus lehet a korábbi Milan-edzőben, hogy 2015 őszén hasonló gödörből vezette ki a Juventust, amilyenből José Mourinho nem tudta a Chelsea-t.

A torinóiak pocsékul kezdték a Serie A jelenlegi idényét, 10 forduló után mindössze 12 pontot szereztek és a tabella hátsó felében szerénykedtek. Azóta sorozatban tíz bajnoki mérkőzést nyert meg az együttes és az olasz bajnoki cím legnagyobb esélyesévé lépett elő – a Napoli és az Inter mellett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik