PL: a Januzajt letaglózó védő az új rendszer első áldozata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.04. 20:04
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) eljárást indított a Fulham védője, Sascha Riether ellen, aki a hétvégi, Manchester United elleni hazai bajnokin (1–3) letaglózta a vendégek középpályását, Adnan Januzajt. A játékvezető nem vette észre az esetet.

Korábban az volt az FA bevett folyamata, hogy ha a bíró a mérkőzésen nem vett észre valamit, akkor a meccs után újra kellett néznie az összes felvételt és döntenie a kérdéses esetben. Az angol szövetség azonban új rendszert vezetett be: ha a játékvezető valamit nem látott a találkozón, egy három tagból álló panel (három korábbi kiváló bíró, Steve Dunn, Eddie Wolstenholme és Alan Wiley) elemzi a videofelvételeket és dönt az esetleges eljárásokról.

Így lett ez Riether és Januzaj esetében is, ahol a vád szerint Lee Probert játékvezető nem vette észre, ahogyan a Fulham német védője a hajrában letaglózta a Manchester United fiatal játékosát. Az FA a háromtagú panel döntését megfontolva eljárást indított Riether ellen, aki holnap este hét óráig felelhet a vádakra.

David Moyes, a Manchester United menedzsere is kiemelte, hogy Januzajt jobban kellene védeniük a játékvezetőknek.

„Többet érdemel a jelenleginél – mondta a Real Sociedad elleni BL-csoportmeccs előtti sajtótájékoztatóján Moyes. – Nem vettem észre én sem a meccs közben az esetet, messze voltam, lehetetlen lett volna."

Moyes a sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Jonny Evans és Rafael is kihagyja a keddi, Real Sociedad elleni találkozót, míg Tom Cleverley már játszhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik