PL: a Chelsea bekavarhat a Barcelonának, ajánlatot küldött Zágrábba

Vágólapra másolva!
2020.01.03. 06:52
null
Dani Olmo Angliában köthet ki? (Fotó: AFP)
A katalán Sport című napilap szerint a Chelsea is konkrét ajánlatot tett a Dinamo Zagrebben futballozó Dani Olmóért, így a korábbi hírekkel ellentétben korántsem biztos, hogy a 21 éves spanyol szélső visszatér nevelőegyesületéhez, az iránta szintén érdeklődő FC Barcelonához.

 

A napilap beszámolója pontos összeget nem említ, de az eddig megjelentek alapján 35-40 millió euró körüli ajánlatról lehet szó.

A minap írtuk meg, hogy a Barcelona formálisan is megkereste a horvát együttest, hogy Olmo átigazolásáról tárgyaljanak. Akkor 35 millió eurós vételárról lehetett hallani, illetve arról, hogy a spanyol válogatott labdarúgó 2020 nyarán hagyná el Zágrábot.

A Barcelonában nevelkedő futballista decemberben úgy nyilatkozott, készen áll karrierje következő fázisába lépni.

„Az előző nyár ideális időpont lett volna a következő lépés megtételéhez – mondta Olmo a Jugones című tévéműsorban. – Végül nem történt meg, de nem is bántam, mert a Bajnokok Ligájában akartam játszani, ez pedig megadatott a Dinamóval. Most viszont úgy érzem, lejárt az időm a csapatnál. Meg kell tennem a következő lépést a karrieremben, hogy még tovább tudjak fejlődni.”

Olmo 2015-ben került a Dinamo Zagrebhez a Barcelonától egy csereüzlet keretein belül. Azóta a zágrábiak húzóembere lett, augusztusban betalált többek között a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn is, a csoportkörben pedig emlékezetes gólt szerzett a Manchester City ellen. Novemberben bemutatkozhatott a spanyol válogatottban is Málta ellen, a 7–0-ra megnyert találkozón ő maga is eredményes volt.

Hírbe hozták többek között az Ajaxszal, a Tottenhammel, a Manchester Uniteddal és az Atlético Madriddal, de a jelek szerint más lehet a befutó.

A 21 éves szélső piaci értékét 40 millió euróra becsülik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik