PL: a Chelsea Agüerót akarta, de Terry közbelépett – pechjére

Vágólapra másolva!
2019.11.18. 12:46
null
Agüero többször is kifogott Terryn ellenfélként – pedig az angol bekk megúszhatta volna ezt (Fotó: AFP)
John Terry miatt nem igazolta át a Chelsea Sergio Agüerót – állítja a The Athletic. A sportlap beszámolója szerint a londoni klub 2009-ben közel állt ahhoz, hogy megszerezze az Atlético Madrid csatártehetségét, csakhogy a csapatkapitány közbelépett és meggyőzte a klubvezetést, hogy egy másik játékost próbáljanak meg szerződtetni – a csapat végül két szék között a padlón koppant... 


A Chelsea két évvel azelőtt, hogy Sergio Agüero a Manchester Cityben kötött volna ki, már ajánlatot küldött az Atlético Madridnak, hogy megszerezze az argentin csatárt. A tárgyalások nem is álltak rosszul, már az átigazolási díj és Agüero fizetése volt terítéken, amikor a londoniak kihátráltak az egészből. Az ok John Terry volt.

A Chelsea akkori csapatkapitánya – kihasználva a klubvezetőségen belüli kapcsolatait – megfúrta Carlo Ancelotti tervét és rávette a menedzsmentet, hogy inkább egy másik támadót, az ekkor még Valenciában futballozó David Villát próbálják meg átigazolni.

Csakhogy a Chelsea nagyot koppant: Villa a következő nyáron az angolok ajánlata helyett a Barcelonáét fogadta el, Agüero felé pedig már nem volt visszaút…

A madridi támadó 2011-ben a City játékosa lett, a csapattal azóta négy bajnoki címet nyert, a sors fintoraként pedig 18 mérkőzésen 15-ször talált a Chelsea kapujába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik