HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2014.12.18 14:50 Frissítve: 2015.03.30 01:05

PL: a 17 éves kapus véd, vagy megelevenedik Fülöp története?

Vasárnap rendezik a 126 éves múltra visszatekintő északkelet-angliai Tyne-Wear derbit, melyen a Newcastle United és a Sunderland csap össze. A szigetországban fokozott figyelemmel kísért rangadóra a „szarkáknak” nem maradt bevethető kapusuk az első keretből, így a 17 esztendős Freddie Woodman állhat a gólvonalon. Avagy megelevenedik Fülöp Márton története?

 

Tim Krul a bokájával, Rob Elliot a combjával bajlódik, míg Jak Alnwick a Tottenhammel szemben 4–0-ra elveszített Ligakupa-negyeddöntőn szenvedett vállsérülést, így a Newcastle United első keretében nem maradt bevethető kapus a Sunderland elleni rangadó előtt.

Alan Pardew, a „szarkák” menedzsere beszélni szeretne a Premier League elöljáróival, hogy a Newcastle speciális engedéllyel kölcsönvehessen egy kapuvédőt az átigazolási időszakon kívül, de erre valószínűleg nem kap felhatalmazást.

Hogy miért? Még Alnwick sérülését megelőzően a PL szóvivője azt nyilatkozta, hogy az NU keretében Alnwick mellett Woodman és Karl Darlow is egészséges játékosnak számít, „vészkapust” pedig csak az az együttes igazolhat, melynek egyetlen bevethető kapusa maradt.

Nos, Alnwick kidőlt, tehát maradt Woodman és Darlow, utóbbi labdarúgót azonban a Newcastle augusztusban az egész szezonra kölcsönadta a másodosztályú Nottingham Forestnek, a megállapodás értelmében pedig nem rendelheti vissza – de Darlow ettől még a United kerettagjának számít, vagyis hivatalosan két egészséges kapuvédője van az élvonalbeli együttesnek.

Az U19-es válogatott Woodman ebben az idényben ideiglenesen már szerepelt a negyedosztályú Hartlepoolban, ám a Newcastle első csapatában – melynek édesapja a kapusedzője – tétmeccsen még nem mutatkozott be.

Ha a fekete-fehérek mégis engedélyt kapnának a transzferablakon kívüli igazolásra, az nem lenne egyedülálló a Premier League történetében. A Manchester City 2010 áprilisában Fülöp Mártont vette kölcsön a Sunderlandtől, miután Shay Given és Stuart Taylor megsérült, Joe Hart pedig átmenetileg a Birmingham Cityben védett.

Hamarosan kiderül, hogy a „szarkáknak” lesz-e lehetőségük egy tapasztaltabb kapus szerződtetésére, vagy elérkezik Woodman ideje...

2019.03.18 12:49:38

Angol labdarúgás MALONYAI PÉTER

1939-ben, Londonban harmincezer iskolás gyerek játszott hétvégente mérkőzéseket.

2019.03.17 22:08:47

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Hiába gondolja a britek jelentős része: a Premier League üvegbúra alatt működik és érinthetetlen,a világ legjobb futballbajnokságára is hatással lesz, amikor az Egyesült Királyság elhagyja az Európai Uniót. Csak a mértékét nem tudni.

2019.03.14 09:15:54

Angol labdarúgás PÓR KÁROLY

A PL szigorú elvárásokhoz köti a támogatásait – íme, a sosem látott sikereket eredményező angol U-koncepció.

2019.03.10 14:36:25

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United sorozatban kilenc idegenbeli siker után talált legyőzőre.

2019.03.02 13:16:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Ramsey szép góljára egy leshelyzet után befújt tizenegyesből felelt Kane, majd jött a dráma.