PL: 52 fontos jegy 2453-ért a Pool-City csúcsmeccsre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.10. 13:48
null
Az biztos, hogy az Anfield megtelik – de milyen áron? (Fotó: Action Images)
A Liverpool labdarúgócsapatának szurkolói szervezete, a Spirit of Shankly szégyenletesnek minősítette, hogy különböző jegy-újraértékesítő honlapok elképesztő árdrágítással hozzák forgalomba a belépőket a Liverpool–Manchester City Premier League-csúcsrangadóra.

A vasárnap 14.37-kor kezdődő meccs (a hétvégén Anglia-szerte a Hillsborough-tragédia 20. évfordulójára emlékeznek, ezért a különös időpont) sorsdöntő rangadó lesz a bajnoki cím szempontjából, így drukkerek sora igyekszik kétségbeesetten jegyet szerezni. A Guardian cikke beszámol arról, hogy a livefootballtickets.com honlapon szerdán egy eredetileg 52 fontba kerülő jegyet 2453 fontért kínáltak – ráadásul párosával kellene megvásárolni a belépőket... A Kopba szóló legolcsóbb tikett erre a bajnoki rangadóra drágább (795 font), mint egy szezonbérlet ugyanoda (710 font).

„Szégyenletes, hogy mennyivel megdrágítják a jegyeket. Mindkét csapat szurkolói ott akarnak lenni a mérkőzésen, és nem lenne szabad egyszerűen pénzügyi kérdéssé silányítani azt, hogy ki lehet ott. Kérjük a Liverpool FC-t, hogy lépjen közbe. Nem jegyüzérekről van szó a stadion körül, ezeket a belépőket internetes oldalakon árulják. Miért nem tudnak a hatóságok venni egyet, hogy lenyomozzák, honnan származik?" – mondta a Liverpool Echónak a Spirit of Shankly egyik képviselője.

A Manchester City drukkerei ugyanezzel a lehúzással szembesülnek: a vendégszektorba szóló, eredetileg 44 fontos jegyeket közel tízszeres áron, 430 fontért kínálják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik