Owen szezonjának vége, ugrott a vb is

Vágólapra másolva!
2010.03.05. 11:22
null
Michael Owen (balra) a Ligakupa döntőjében szenvedett térdsérülést (fotó: Action Images)
A Manchester United labdarúgócsapatának csatára, Michael Owen az Aston Villa elleni Ligakupa-döntőben (2–1-re győzött az MU) megsérült, és a legfrissebb diagnózis szerint ebben a szezonban már nem játszhat.

 

BOSINGWA SEM JÁTSZHAT MÁR TAVASSZAL

Michael Owenhez hasonlóan José Bosingwa sem lesz ott a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.

 

A Chelsea portugál jobbhátvédjére újabb térdműtét vár, ami biztossá teszi, hogy a szezon további részében már nem léphet pályára.

 

Bosingwa az előző operációja után nemrég kezdte el a könnyített edzéseket.

 

A jobb oldali védő eddig 23 alkalommal ölthette magára a válogatott mezét.

Michael Owennek a hétvégi Ligakupa-döntőn a kezdőcsapatban jutott hely, de a korábbi aranylabdás egy félidőt sem tölthetett a pályán.

A 30 éves futballista, aki csapata egyenlítő gólját szerezte, az első játékrész végén térdsérülést szenvedett. Bár akkor még nem tűnt súlyosnak a baj, azóta kiderült: Owen szezonjának vége, ráadásul ezzel számára a vb-álomnak is befellegzett.

„Ez egy szörnyű dolog a számára – kesergett Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője. – Súlyosabb a sérülése, mint gondoltuk."

Owen még 1998-ban mutatkozott be a válogatottban, és összesen 89 alkalommal ölthette fel magára a nemzeti csapat mezét. A korábban a Liverpoolnál, a Real Madridnál és a Newcastle-nél szereplő kiváló támadó a negyedik vb-jén vehetett volna részt, hiszen 1998-ban, 2002-ben és 2006-ban is ott volt a keretben.

Az ebben az idényben – minden sorozatot beleszámítva – kilenc gólig jutó Owent hétfőn operálják meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik