Vége a találgatásnak, Fabregas Angliában marad

Vágólapra másolva!
2010.08.06. 17:57
null
Cesc Fabregas az első nyári londoni edzésén (Fotó: Action Images)
Cesc Fabregas, az Arsenal csapatkapitánya pénteken közleményben hozta nyilvánosságra, hogy a csábító ajánlatok és a klub iránti vonzalma ellenére nem igazol a Barcelonába, és a következő idényt is az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő „ágyúsok" soraiban tölti.

„Profi futballista vagyok, így teljes mértékben megértem, hogy az Arsenalnak nem áll érdekében eladni engem. Sokat köszönhetek a klubnak, a menedzsernek és a szurkolóknak, ennélfogva tiszteletben tartom a döntést, és minden erőmmel az Arsenallal előttünk álló idényre összpontosítok" – olvasható a játékos közleményében.

Fabregas bocsánatot kért az Arsenal szurkolóitól, hogy korábban nem szólalt meg a Barcelona megkeresésével kapcsolatban, de ezt azért nem tette, mert csupán nem sokkal a mostani közlemény megfogalmazása előtt vált biztossá számára, hogy Londonban marad.

Mint arról többször beszámoltunk, a Barcelona jelentős erőket mozgósított annak érdekében, hogy megszerezze a játékost, ám Arsene Wenger, az „ágyúsok" menedzsere hallani sem akart az eladásáról. A pletyka azonban nem ült el; egyre-másra jelentek meg a meghatározó Barca-játékosok Fabregast váltásra biztató nyilatkozatai, és még a mai spanyol lapok is újabb nagy volumenű ajánlatot rebesgettek.

„Nem tagadhatom, a Barcelona ajánlata vonzó volt számomra. Abban a klubban tanultam meg futballozni, Barcelona a szülővárosom, ott élnek a barátaim és a családom, ennek megfelelően mindig a Barcában való játékról álmodoztam. Nincs sok olyan futballista a világon, aki ne akarna a Barcelona játékosa lenni" – érzékeltette a futballista, miért tartott ilyen sokáig megoldania a dilemmát.

Fabregas hozzátette: az utóbbi hónapokban személyesen és telefonon is sokat konzultált e témáról Arsene Wengerrel, és bár a megbeszélések tartalma bizalmas, következményük mindenki számára jól ismert – az Arsenal két Barca-ajánlatot is visszautasított.

„Az Arsenal játékosa vagyok, úgyhogy amint pályára lépek, minden más csapat megszűnik a számomra. Nagyon várom a rajtot, és szeretném most már magam mögött tudni a jövőmmel kapcsolatos összes spekulációt" – írta a játékos,

A világbajnok támadó szabadsága lejártával csütörtökön csatlakozott klubjához, amelynek nyílt napi edzésén több mint tízezren vettek részt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik