K. D. 2019.09.27 12:28 Frissítve: 2019.09.27 12:54

Newcastle: folytatódik a szappanopera, itt az újabb átvételi kísérlet

Bár Mike Ashley, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United tulajdonosa évek óta állítja, szeretné eladni csapatát, valamiért az utolsó pillanatban mindig megszakadnak a tárgyalások közte és a leendő tulaj közt. A szappanopera most tovább folytatódik, a hírek szerint most egy amerikai befektetőcsoport kezébe kerülhetnének a „szarkák”.

 

Legutóbb 2019 májusában lehetett arról hallani, hogy megválik a klubtól Mike Ashley, és bár akkor a Sky Sports már kész tényként közölte, hogy megszületett az egyezség, mégis meghiúsult az eladás.

Egyes hírek szerint azért, mert a Manchester City tulajdonosának unokatestvére, Háled sejk nem rendelkezett elég tőkével, mások szerint megint Ashley gondolta meg magát az utolsó pillanatban, és annyit emelt az áron, hogy arra nem érkezett válasz a másik oldalról.

A klub ügyeiben rendre jól értesült Newcastle-i Chronicle beszámolója szerint most a korábban a Manchester United és a Chelsea vezetőségében is megforduló Peter Kenyon kopogtatott a „szarkák” ajtaján egy ajánlattal.

A drukkerek már csak legyintenek: újabb átvételi kísérlet készül Newcastle-ben (Fotó: AFP)

A brit üzletembernek a pénzzel szinte biztosan nem lesz gondja, maga mellé állította ugyanis állítólag azt az amerikai befektetőcsoportot (GACP Group), amely nemrég megvásárolta a francia élvonalbeli Bordeaux-t.

Bár a semmiből jött az ajánlat, úgy tudni, egy 46 oldalas, a jövőbeli tervekről szóló dokumentum kíséretében már le is tettek Kenyonék az asztalra egy 300 millió fontos ajánlatot (átszámolva 113.5 milliárd forint)!

A hír olyannyira igaznak tűnik, hogy a klub legutóbbi sajtótájékoztatóján már a csapat menedzsere, Steve Bruce is elismerte, őt is tájékoztatták arról péntek reggel, hogy megkezdődtek a tárgyalások.

De mivel a Newcastle-ről van szó, ezek ellenére is érdemes fenntartásokkal kezelni a hírt…

2020.02.19 20:01:39

Angol labdarúgás H. D.

A West Ham United szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, két góllal nyert a címvédő.

2020.02.18 22:07:07

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A mobil eszközök világában a nagy sportesemények az egyedüliek, amelyek ilyen magas nézettséget tudnak elérni, illetve egy időben, egyszerre tudnak eljutni több speciális célcsoporthoz is.”

2020.02.18 09:42:18

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Liverpool élt, a Man. City a jelek szerint csak visszaélt az UEFA pénzügyi fair play-szabályaival. Amit most látunk, csak a régen érő következmény.

2020.02.17 18:35:59

Angol labdarúgás B. L.

Két sérülés, Maguire kétes esete, két érvénytelenített találat, Mount kapufája. Nem a londoniak napja volt.

2020.02.16 23:37:40

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az olasz mester az Evertonnál eltöltött első két hónapjával jó néhány kritikust megcáfolt.