Nem nyerni jár a Man. City az Arsenal otthonába

Vágólapra másolva!
2011.01.05. 14:09
null
Egy döntetlennek a Manchester United szurkolói örülnének a legjobban (Fotó: Action Images)
Ma este 20.45-kor játsszák a Premier League 22. fordulójának legnagyobb érdeklődéssel várt rangadóját, az Arsenal–Manchester City mérkőzést. Az összecsapásnak a két csapat valamelyikén kívül egy további „győztese” is lehet, a másik manchesteri klub, a tegnap a Stoke City ellen 2–1-re nyerő United, amely igen boldog lenne egy esetleges pontosztozkodásnál…

A bajnokságot 44 szerzett ponttal veretlenül vezető Manchester United játékosai hátradőlve nézhetik a városi rivális londoni fellépését. Ha az Arsenal otthonában nyerne a Manchester City, Roberto Mancini együttese ugyan pontszámban beérné az MU-t, ám a világoskékek két mérkőzéssel többet játszottak.

ANCELOTTI, A SZERENCSÉS

Szerencsésnek tartja magát Carlo Ancelotti, a Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere, hogy a gyengébb szereplés ellenére még nem menesztették.

 

„Olyan eredményekért, amilyenek nekünk vannak, már sok edzőt elküldtek” – mondta az 51 éves olasz szakember, aki az előző idényben bajnok és FA-kupa-győztes lett a londoni klubbal, amely a Premier League-ben jelenleg csak ötödik, miután tíz meccs alatt mindössze tíz pontot gyűjtött.

Hirdetés

 

„Ha bemegyünk egy étterembe, az étkezés után fizetünk. Hasonló a helyzet: a szezon végén kell kifizetni a számlát, és a klub ítélkezik felettem” – jegyezte meg Ancelotti, aki az AC Milannal edzőként és játékosként is kétszer-kétszer nyert BEK-et, illetve BL-t.

 

„A legjobb fogás a Bajnokok Ligája lenne. Éreztem az ízét néhányszor, és jó…” – utalt a szakember arra, hogy a legrangosabb európai kupasorozatban csapata nyolcaddöntős, ám jelezte, a sérültek felépülésére szükség lesz a sikerhez. (MTI)

Azt azonban nem lehet mondani, hogy a City győzni járna az Arsenal otthonába, legutóbb az 1975–1976-os szezonban diadalmaskodott a csapat az „ágyúsok” pályáján. Pont ebben az évben nyert legutóbb trófeát (Ligakupát) a Manchester City, amelynél ezúttal még a bajnoki cím megszerzését sem tartják elképzelhetetlennek.

Roberto Mancini menedzser szerint azonban még több csapat is esélyes az aranyérem megszerzésére, mert minden együttesnek akad problémája egy hosszú évad alatt.

„Hat hónappal ezelőtt kezdtük a szezont. Minden idénykezdetnél probléma, hogy nem tudod, kik lesznek azok a játékosok, akiknek állandóan lehetőséget adsz. Ez volt a gond nálunk is. De például a Chelsea megnyerte az első hat mérkőzését, most pedig nehézségei vannak. Minden csapatnál vannak tehát problémák: a Chelsea-nél ez most jött elő, nálunk pedig a szezon elején” – mondta Mancini.

„A Man. Unitednél akkor voltak gondok, amikor az együttes öt-hat döntetlent játszott egymás után. De nagyon erős a csapatuk, remek hozzáállással és kiváló menedzserrel.”

Mancini szerint tehát bármikor hullámvölgybe kerülhet egy gárda, amit a többi kihasználhat. Ezért jelenleg nem három, hanem öt csapat esélyes a bajnoki címre. A már említett csapatokon kívül a Tottenham és az Arsenal lehet még versenyben a végelszámolásnál.

Arsene Wenger együttese pedig ma este a legjobb pozícióba kerülhet az MU üldözői közül.

A Chelsea elleni bajnoki mérkőzésnek korábban még úgy ment neki az Arsenal, hogy előtte nem nagyon termett siker Wenger együttesének a két csapat legutóbbi meccsein, majd mégis simán nyert 3–1-re. Most azonban fordított a helyzet: a City ugyanis 27 mérkőzés óta nyeretlen az Arsenal vendégeként, a londoniak pedig remélik: ez a jó sorozat szerda este nem szakad meg.

A londoni csapat felemásan szerepel hazai pályán ebben a szezonban. Kilenc mérkőzésből hatot megnyert, a másik hármat azonban elveszítette. Ez pedig egy másik szempontból is rossz hír a szimpatizánsok számára: a Premier League-ben ugyanis még nem nyert bajnokságot olyan klub, amely több mint tíz pontot veszített saját környezetében. Wengerék már kilencnél járnak…

Az utóbbi időszakhoz viszonyítva viszonylag kevés sérültje van az Arsenalnak. Almunia, Gibbs, Diaby, Frimpong és Vermaelen közül csupán utóbbi hiánya okozhat gondot Wengernek. A belga hátvéd augusztus óta nem játszik a csapatban, pótlására így már jó ideje felkészülhetett Wenger.

A másik oldalon Mario Balotelli és David Silva kénytelen kihagyni a 20.45-kor kezdődő rangadót, amelyet honlapunk szöveges formában, élőben közvetít.

PREMIER LEAGUE 
22. FORDULÓ  
Arsenal–Manchester City  20.45 (tv: Digi Sport)
Aston Villa–Sunderland  20.45
Newcastle United–West Ham  20.45
Wolverhampton–Chelsea  20.45
Blackburn–Liverpool  21.00
Bolton–Wigan  21.00
Everton–Tottenham  21.00
KORÁBBAN
Blackpool–Birmingham 1–2 (D. Campbell 68., ill. A. Hleb 24., Dann 89.)
Manchester United–Stoke City 2–1 (Hernández 27., Nani 62., ill. Whitehead 50.)
Fulham–West Bromwich Albion 3–0 (Davies 45+1., Dempsey 56., Hangeland 65.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik