MU: Van Gaal már munkában; lefújta a „Kroos-akciót”?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.22. 17:07
A The Guardian beszámolója szerint a Manchester Unitednél fordulat történt Toni Kroos megszerzésének ügyében, mivel a héten kinevezett új menedzser, Louis van Gaal nem tart igényt a Bayern München játékosára.

A Kroos megszerzésére irányuló manővereket állítólag még David Moyes szorgalmazta, hogy stabilizálja a középpályás labdatartást, ám az angol lap szerint Van Gaal egyik első intézkedése az volt, hogy lefújja a Manchesterbe csábításra irányuló akciót. A holland szakember jól ismerheti a 24 éves válogatott középpályást, korábban együtt dolgoztak Münchenben, 2010 nyarán ő volt az, aki a megelőző szezonban Leverkusenben kimagaslóan teljesítő játékost visszavitte a Bayernhez.

Van Gaal állítólagos döntése azért is tűnik érdekesnek, mert az MU-nál az elmúlt hónapokban már jócskán dolgoztak egy ajánlattétel előkészítésén, Paul Scholes pedig egyenesen Kroos megszerzését tartja a megújulás elsődleges lépésének.

„Az első számú jelölt, akit hoznék, Toni Kroos. Csúcskategóriás középső középpályás, de a Unitednek még legalább öt-hat hasonló játékosra lenne szüksége, hogy ismét a Premier League csúcsának közelébe érjen” – mondta a manchesteri középpályát játékával éveken át meghatározó rőt legenda.

Kroosnak 2015-ben jár le a szerződése a bajoroknál, ám mivel nincs előrelépés a hosszabbítási ügyében, jó eséllyel kinéz számára egy klubváltás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik