MU: Van Gaal 18 millióért viszi Blindet - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.30. 11:53
null
Blind beadásaiból és munkabírásából a jövőben az MU profitálhat (Fotó: Action Images)
Nem véletlenül szólt a nyár arról, hogy Louis van Gaal a Manchester Unitedhez csábítja a holland válogatottban a keze alatt kiteljesedő Daley Blindet az Ajax Amsterdamtól: a tekintélyes Voetbal International reggel hírül adta, hogy az átigazolási időszak utolsó napjaiban megszületett az egyezség, így a ballábas játékos 18 millió euróért a „vörös ördögöknél” folytatja a pályafutását. A délelőtt folyamán az Ajax és az MU hivatalosan is megerősítette a holland lap értesülését.

 

A védelemben és a középpályán egyaránt bevethető 24 éves futballistának – aki a korábbi Bajnokok Ligája-győztes, jelenlegi válogatottbeli stábtag Danny Blind fia – 2016-ig élő szerződése volt nevelőklubjánál, ebből vásárolják őt ki a „vörös ördögök”. Blind manchesteri szerződéséről egyelőre annyit tudni, hogy hosszú távra kötelezi el magát új klubjához, a játékossal még folynak az egyeztetések, és az orvosi vizsgálat is hátra van.

Blind Ander Herrera, Luke Shaw, Marcos Rojo és Ángel Di María után már a manchesteriek ötödik nagy igazolása lesz a nyáron, a United 186 millió eurós kiadásnál tart az átigazolási időszakban.

Angliai hírek szerint egyébként nem Blind az egyetlen, aki érkezik az MU-hoz az Ajaxtól: a 16 éves Timothy Fosu Mensah pénteken állítólag már orvosin járt a carringtoni edzőközpontban. A Manchester City és az Internazionale által is körbeudvarolt fiatal holland játékos becslések szerint 380 ezer eurójába kerül a manchesterieknek, akik középső és bal oldali védőként, illetve védekező középpályásként is számíthatnak rá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik