MU: Személyiségi zavarral küzd a klub - legendák bírálnak

Vágólapra másolva!
2014.03.26. 07:31
Paul Scholes és Gary Neville, a Manchester United legutóbbi fénykorának két meghatározó játékosa is úgy véli, hogy útvesztőbe került a klub David Moyes irányítása alatt. Az elkeseredett nyilatkozatok kiváltó oka a kedd este a Manchester City elleni bajnokin hazai pályán elszenvedett 3–0-s vereség volt, s szóba kerültek a nyáron és januárban szerződtetett drága középpályások is.

A nyáron az Evertontól David Moyes után érkező Marouane Fellaini az előző szezonban jegyzett 11 gólja és öt gólpassza után még mindkettővel adós az MU-ban bajnokin, pedig közeleg a szezon vége. Juan Mata, aki januárban jött a Chelsea-től, szintén nem mutatta még meg, mit is tud valójában, Scholes szerint azért, mert nem a posztján szerepel.

„Amikor játszottam, hiába vezetett az ellenfél két vagy három góllal, nem éreztem úgy, hogy reménytelen lenne a helyzet, mindig hittem benne, hogy van visszaút. A tegnapi meccset néztem, és elvesztettem a hitem, reménytelen volt a játék – mondta Scholes, aki az új igazolásokat is bírálta. – Fellaini személyében nem azt kaptuk, akit ígértek nekünk, csalódás a játéka. Volt baja a csuklójával, ami visszavetette, de ennél sokkal többre számítottunk. Egy 27 millió fontos középpályástól elvárható néhány gól. Matát 37 millióért vettük, klasszikus irányító középpályás, de talán még nem is láttuk azon a poszton a Unitedban. Szélen játszik, de ahhoz nem elég gyors, talán előbb-utóbb középen, a saját pozíciójában is szerepet kap."

Scholes ugyanakkor hozzátette, nem szabad elhamarkodott lépéseket tenni, időt kell adni Moyesnak. A televíziós szakértőként dolgozó Gary Neville sem kímélte a „vörös ördögöket".

„A csapatnak újra kell gondolnia, milyen úton indul el. A sebesség és az erő is hiányzik a játékból, így nem lehet támadni. Ki kell mondani: személyiségi zavarral küzd a United" – mondta Neville.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik