MU: Mourinho? Inkább Guardiola kellett volna! – Cantona

Vágólapra másolva!
2016.05.24. 15:29
null
Cantona remek edzőnek tartja Mourinhót – csak épp nem az MU-hoz illőnek (Fotó: Action Images)
Az 50. születésnapját kedden ünneplő Manchester United-legenda, Éric Cantona a Guardiannek nyilatkozva úgy véli, hogy Louis van Gaal megfelelő utódja az MU kispadján nem a várhatóan érkező José Mourinho, hanem Josep Guardiola lett volna. Késő bánat, Guardiola a városi rivális Cityé lett.

 

„Imádom José Mourinhót, de a futball, amit játszat a csapataival, úgy gondolom, hogy nem illik a Manchester Unitedhez. Szeretem Mourinho személyiségét, a szenvedélyét, a humorát. Intelligens edző, száz százalékot követel a játékosaitól, és persze nyeri is a trófeákat” – kezdte indoklását.

„De ugyanakkor Mourinho csapatainak játéka nem az, amit a Manchester United szurkolói megszeretnének. Akkor sem, ha győznek. Egy biztos: nyerhet a Uniteddel. Ami kérdéses: a szurkolók vajon ezt a futballt szeretnék-e látni, akkor is, ha győznek? Nem hinném" – folytatta Cantona, aki szerint Pep Guardiola lett volna a lehető legjobb választás.

„Guardiolát kellett volna elvinni. Ő Johan Cruyff szellemi örököse. Imádtam volna, ha a Unitedhez jön. Manchesterbe jött, csak épp a rossz csapathoz.”

Amikor a Guardian megkérdezte a Manchester United gyengélkedésének okairól a francia sportembert, a válasz igencsak cantonásra sikeredett.

„Hogy ki hiányzik? Én! Azt hiszem, valamit elveszített a klub. Lehet érezni. De nagyon nehéz teher olyan ember örökébe lépni, aki huszonöt évig vezette a csapatot. Lehet nagyszerű a menedzser, de a szurkolók még mindig Ferguson filozófiáját érzik.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik