MU: Messi fizetését is lepipálta Mourinho „sztárszállítója”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.02. 15:00
null
Mino Raiola nagy summát keresett a nyáron (Fotó: thesun.co.uk)
Egyértelműen kijelenthetjük, hogy a játékosügynökök között ez bizony Mino Raiola nyara volt. A 48 éves, futballisták karrierjét egyengető menedzser több pénzt keresett az átigazolási időszakban, mint Lionel Messi egy év alatt. Az Olaszországban született, de holland állampolgársággal rendelkező tanácsadó markát 43 millió euró körüli összeg ütötte a nyáron.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint a Pogba-transzferből 25 millió eurót utalt át a számlájára a Juventus, a Manchester United pedig 10 milliót fizetett neki a francia labdarúgó és Zlatan Ibrahimovic szerződésének megkötése után. Az exdortmundi Henrih Mhitarjan Manchesterbe költözése után 8 milliót kaszált.

Lionel Messi bruttó 40 millió eurót keres a Barcánál egy évben, Raiola három hónap alatt ennél 3 millióval többet tehetett zsebre – mutatott rá a transfermakt.de.

Hans-Joachim Watzke, a Dortmund vezérigazgatója így nyilatkozott a játékosügynökről: „A legenda, amely szerint ő a goromba ügynökök közé tartozik, nem igaz. Természetesen ő különleges eset, s bár kicsit hangoskodó, semmi mást nem csinál, csak a játékosok akaratát valósítja meg.”

Raiola még ennél is jóval többet kereshetett volna az átigazolási időszakban, ha az Everton eladja Romelu Lukakut a Chelsea-nek, illetve Blaise Matuidit megvásárolja a Juventus a PSG-től.

A játékosmenedzserhez továbbá olyan labdarúgók is tartoznak, mint például Mario Balotelli, Ignazio Abate, Giacomo Bonaventura vagy éppen Gregory van der Wiel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik