MU: Hülyeségekkel nem szeretek foglalkozni – De Gea

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.28. 17:19
null
De Gea maradhat hosszabb távon is Manchesterben (Fotó: AFP)
David de Gea jelenlegi szerződése az idény végén kifut, igaz, klubjának, a Manchester Unitednek van még egy tizenkét hónapra szóló opciós joga a hosszabbításra. A spanyol kapus szavai alapján a hosszabb távú megállapodásnak sincs nagy akadálya.

 

Bár korábban többször is a Real Madrid kívánságlistáján emlegették, sőt, 2015-ben csak néhány percen múlt, hogy össze is jöjjön az átigazolás, Thibaut Courtois nyári klubváltásával ez a lehetőség bezárult David de Gea számára.

A 27 esztendős hálóőr szerződése utolsó szezonjában jár Manchesterben, igaz, a „vörös ördögöknek” a 2019–2020-as évadra opciós joguk van a kontraktus szerint.

„A szurkolók felől, s mindenki mástól, akit kicsit is érdekel a United, sok szeretetet kapunk. Igazán boldog vagyok, hogy itt játszhatok, ez a világ egyik legjobb csapata, még akkor is, ha a Bajnokok Ligájában jó ideje nem tudott a csúcsra érni. Büszke vagyok arra, hogy részese lehetek a klub történetének" – futotta meg az ilyenkor szokásos tiszteletköröket De Gea, miután arról kérdezték, mikor ülnek asztalhoz a szerződéshosszabbításáról tárgyalni.

A spanyol kapus rengeteg kritikát kapott az oroszországi világbajnokság után, ezzel együtt is bekerült a FIFA-nál az év csapatába.

„Igyekszem és igyekeztem is mindig a saját feladatomra koncentrálni: segíteni a csapatom, és fejlődni, minden egyes tréningen a lehető legjobb teljesítményt nyújtva. Hülyeségekkel viszont nem szeretek foglalkozni, így az ilyen kritikákat sem figyelem” – tette hozzá De Gea.

Noha állítja, remekül érzi magát Manchesterben, a helyi hírek szerint korántsem idilli a helyzet a csapat öltözőjében. Paul Pogba és José Mourinho között egyre feszültebb a viszony, a francia középpályás pedig azon dolgozik, hogy a United vezetősége mihamarabb kirúgja a portugál menedzsert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik