MU: „Hihetetlen volt!” CR7 mesélt Ferguson „hajszárítós” rohamairól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.06. 11:37
null
Amikor bekapcsolt a híres hajszárító... (Fotó: The Sunday Times)
A BBC a napokban tűzi műsorára a Sir Alex Ferguson pályafutását bemutató dokumentumfilmet, amelyben a skót edzőlegenda számos korábbi játékosa megszólal, köztük a jelenleg a Real Madridban futballozó Cristiano Ronaldo, aki Sir Alex híres és hírhedt pedagógiai módszerébe, a „hajszárítózásba” enged bepillantást.

Az öltözői pletykák szerint Sir Alex Ferguson nehezebb pillanataiban olyan keményen és hangosan üvöltözött játékosaival, hogy még a hajuk is megszáradt közben. Innen az elnevezés.

„Emlékszem, amikor kikaptunk vagy rosszul játszottunk, rugdalta a székeket, rugdalta a cipőket, a frissítőket, valójában mindenbe belerúgott, amit csak ért. Rettenetesen vörös lett az arca, azt kiabálta, hogy »B…d meg! Passzolnod kellett volna!« Hihetetlen volt átélni ezeket a pillanatokat, de utólag visszagondolva hasznos volt, mert tanultunk belőle” – emlékezett vissza Cristiano Ronaldo a Manchester United öltözőjében átélt élményekre.

Az MU-nál jelenleg másodedzőként, Louis van Gaal segítőjeként dolgozó Ryan Giggs szintén azt mondta, hogy pozitívan hatottak rájuk Ferguson kifakadásai.

„Amikor a félidei szünetben rendesen kiosztott, azt mondtam magamban, »Na most megmutatom neki.« A második félidőben pedig sokkal jobban futballoztam. Ekkor rájött, hogy mit tud kihozni belőlem, ha elborul az agya. Végül húsz éven át csinálta ezt velem” – mesélte a korábbi walesi középpályás.

Rio Ferdinandnak, a már visszavonult hátvédnek is megvannak a maga emlékei.

„Kikaptunk, a mester velem üvöltözött az öltözőben, miközben úgy éreztem, én voltam az egyik legjobb a pályán. Így visszaszóltam neki, de gyorsan kiderült, hogy ez súlyos hiba volt. Ha kiabáltál vele, ő sokkal hangosabban kezdett üvölteni. És minél agresszívebb lett, annál közelebb jött hozzád.”

Az elbeszélések alapján csak elképzelni lehet, hogy milyen lehetett Sir Alex Ferguson ideges perceiben az öltözőben, de kis ízelítőt kaphatunk a hangulatból az alábbi felvétel segítségével. És ez még csak az oldalvonal…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik