MU: Giggs álomtizenegye – benne a laza, a kapitány és a király

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.25. 11:45
null
A Scholes, Giggs, Beckham trió milliókkal szerettette meg a Manchester Unitedot (Fotó: Action Images, 1997)
Ryan Giggs nemcsak, hogy összeállította az álomcsapatát azokból, akikkel valaha együtt játszott, hanem jellemezte is karrierje meghatározó játékosait. Bár a walesi még tavaly is aktív volt, a jelenlegi Unitedból, amelynél segédedzőként dolgozik, csak egy futballistát jelölt a csapatba.

 

Kapus: Peter Schmeichel. „Három között hezitáltam, azért választottam Petert Neville Southall és Edwin van der Sar előtt, mert ő akkor volt a karrierje csúcsán, amikor vele játszottam. Hihetetlen figura volt, laza és győztes típus.”

Jobbhátvéd: Gary Neville. „A legkönnyebb választás. Éveken át nem volt párja Angliában, helyezkedésben felülmúlhatatlan volt.”

Középső védő: Jaap Stam. „Mindent tudott. Jó volt a levegőben, lábbal is, gyors, erős és agresszív volt.”

Középső védő: Rio Ferdinand. „Zseniális vezér, nagyszerű védő. Jól megértették volna egymást Stammal.”

Balhátvéd: Denis Irwin. „Nehéz döntés, két kiváló balhátvéddel játszottam, Denisszel és Patrice Evrával. Az szólt Denis mellett, hogy kiegyensúlyozott volt, gólerős volt tizenegyesből, szabadrúgásból és akcióból is, mindkét lábát remekül használta.”

Jobbszélső: David Beckham. „Senki sem adott be úgy, ahogy ő. Beindultam, és úgy tette középre a labdát, hogy egyáltalán nem tört meg a lendületem. Briliáns.”

Középső középpályás: Roy Keane. „A legjobb kapitányom, példamutató vezér. Ő az első, akire egy ilyen összeállítás során gondolok.”

Középső középpályás: Paul Scholes. „Tökéletesen kiegészítette Keane-t, irányította a játékot. Elképesztő tehetség volt.”

Balszélső: Cristiano Ronaldo. „Csodálatos játékos, kellett idő neki, hogy beilleszkedjen, de aztán a világ legjobbjává nőtte ki magát. Mindenféle gólra képes volt, fenomenális.”

Csatár: Wayne Rooney. „Kicsit mindenhez ért. Előbb a válogatottban, aztán a klubjában is csapatkapitány lett. Nagyon fiatalon kezdett, ahhoz képest roppant kiegyensúlyozott, nem ég ki.”

Csatár: Eric Cantona. „Hatalmas hatással volt a karrieremre, amikor a felnőttekhez kerültem, felkarolt, jóban voltunk, öt éven át uralkodott az Old Traffordon. Hihetetlen volt látni a meccseken és az edzéseken, hát még játszani mellette!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik