MU: Ferguson szerint Mourinho megfelelő ember lenne a pótlására

Vágólapra másolva!
2012.12.03. 07:27
null
Fergusonnak bejön a különleges Mourinho stílusa (fotó: Action Images)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere szerint José Mourinho kitűnő jelölt lenne a helyére, amennyiben felállna a kispadról.


„Ő abszolút alkalmas rá, hogy bárhol megállja a helyét – mondta az ITV4 egyik dokumentumfilmjében a skót edző. – Sohasem gondoltam volna, hogy egy olyan ember, aki sohasem játszotta a játékot, topedző lehet, de ő meggyőzött a személyiségével. Csodálatos, erős karaktere van, és ezzel áthidalja a hiányosságait.”

SORSOLTAK A KUPÁBAN
Elkészítették az angol FA-kupa harmadik fordulójának párosítását: ebben a körben már a legnagyobbak is bekapcsolódnak a küzdelmekbe, és a topcsapatok közül a Manchester United, a Chelsea és az Arsenal is viszonylag nehéz sorsolást tudhat magáénak. Részletek és párosítás itt!
„Emlékszem az első sajtótájékoztatójára a Chelsea-nél, és azt gondoltam magamban, »Jézusom, mekkora öntelt hólyag!« Ilyeneket mondott a játékosainak, hogy »Nézzétek, én vagyok a különleges, nem veszíthetünk mérkőzéseket!«. Úristen, idejön Angliába, fiatal ember, és azt mondja, hogy ő a különleges. Ugyanakkor ezzel elültette a játékosaiban a hitet abban, hogy tényleg megnyerik a bajnokságot” – elevenítette fel az első személyes emlékeit a portugálról Ferguson.

Az MU menedzsere elmondása szerint viszont egyáltalán nem ápol rossz kapcsolatot Mourinhóval. „Amikor bejön az irodámba, akkor magán is poénkodik, és ezt szeretem benne – mondta Ferguson. – Nem hiszem, hogy zavarja őt a róla kialakult ellentmondásos kép. Tudja, hogy úgyis csak az eredmények számítanak.”

A 70 éves skót szakember 1986 óta irányítja a „vörös ördögöket”, és páratlanul sikeres pályafutást tudhat magáénak az MU-val. José Mourinho jelenleg a Real Madridot irányítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik