MU: Falcao menedzsere máris menekítené a támadót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.16. 14:21
Jorge Mendes, Radamel Falco – és megannyi klasszis labdarúgó – menedzsere máris menekítené a nyáron a Manchester Unitedhoz egy szezonra kölcsönbe szerződő, szerinte nem valós értékének és tudásának megfelelően kezelt kolumbiai támadót.
A kolumbiai nem tud húzóember lenni az MU-ban, és van Gaallal sem jön ki (Fotó: Reuters)
A kolumbiai nem tud húzóember lenni az MU-ban, és van Gaallal sem jön ki (Fotó: Reuters)

 

„Van egy klasszis játékos, a világ egyik legjobb futballistája, aki minden kétséget kizáróan képes kilencven percet a pályán tölteni, bármikor, bármelyik rivális ellen – mondta a menedzser. – De jelen pillanatban nem tudjuk, mit hoz számára a jövő. Az biztos, hogy a következő szezonban is a világ egyik legjobb futballcsapatához tartozik majd, ez lehet a Manchester United, de más klub is.”

Falcao az átigazolási időszak utolsó pillanatában került a Monacótól kölcsönbe a 150 millió fontért erősítő MU-hoz – pénteki angol sajtóhírek szerint Louis van Gaal a télen ugyancsak ennyit költhet el új igazolásokra –, de teljesítménye eddig elmaradt a várakozásoktól. Ebben közrejátszott sérülés is, de van Gaal már hetekkel ezelőtt utalt arra, hogy januárig él vele szemben a bizalom, ha addig nem bizonyít, akkor…

Nos, ebben az esetben aligha lép életbe 55 millió eurós, opciós megvétele. Ha a holland szakember már most lemondana a nyári megszerzésről, akár már januárban működésbe léphetne a gépezet. Mert kinek kell egy sértődött, használaton kívüli, drága pénzen tartott klasszis a keretben?

A heti 280 ezer fontot kereső, 28 éves támadó tizenkét bajnokinál és három gólnál jár most. A hírek szerint Falcao eddig a maradás mellett volt, ám a múlt heti bajnoki nála is betette a kaput. Van Gaal még a kispadra sem ültette le a Southampton elleni hazai találkozóra – a társak nélküle kaptak ki 1–0-ra –, helyette a 19 éves James Wilsont tette be a keretbe. Ezek után már a kolumbiai is átértékelte a jövőjét.

Az angol sajtó olaszországi menekülő utat vizionál Falcao számára, akit a Juventus és a Roma is a soraiban tudna.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik