nemzetisport.hu 2016.05.27 14:54 Frissítve: 2016.05.27 16:03

MU: Elfelejteném az elmúlt három évet; győzni jöttem ide – Mourinho

José Mourinho a Manchester United Tv-nek nyilatkozott először, miután hivatalosan is bejelentették, hogy ő veszi át a „vörös ördögök” irányítását.

 

„Nagyszerűen érzem magam – mondta a kinevezését követően, majd néhány másodperc csend következett. – Úgy gondolom, hogy a karrierem megfelelő pontján jött ez a lehetőség, hiszen a Manchester United egy óriási klub, amelyet csak a legjobb menedzserek irányíthatnak. Felkészületlenül nem lehet elvállalni” – kezdte első nyilatkozatát a Manchester United menedzsereként José Mourinho.

„Felkészültem az előttem álló kihívásokra. Mondhatnám, hogy boldog és büszke vagyok, de az igazság az, hogy dolgozni szeretnék, alig várom július hetedikét, hogy ismét az edzőpályán legyek.”

„A mai napon két szempontból tekinthetjük a klubunkat. Nézhetjük az elmúlt három évet, illetve a Manchester United teljes történelmét. Én a magam részéről elfelejteném az elmúlt három évet és csak arra a hatalmas klubra koncentrálnék, amelyet mostantól én irányítok. A szurkolók tisztelnek annyira, hogy kimondjam, győzni jöttem ide. A játékosoknak is meg kell érteniük, hogy győzni akarok. És ezt nemcsak mondom, hanem komolyan is gondolom” – válaszolt a várakozásaira és ambícióira vonatkozó kérdésre a portugál.

„Tisztában vagyok azzal, hogy mennyit adhatnak nekem itt a szurkolók, és azt is tudom, hogy én mit adhatok nekik, de a legfontosabbak természetesen a játékosok és az ő viszonyuk a rajongókkal. Érdekes, hogy pályafutásom során rengetegszer találkoztam a Manchester Uniteddel, és sokszor jártam az Old Traffordon is. A szurkolók mindig együttérzéssel fogadtak, néha mondtam olyan dolgokat miattuk, amelynek akkori kenyéradóim nem örültek annyira. Emlékszem, amikor a Real Madriddal győztünk az Old Traffordon, azt mondtam, hogy a jobb csapat veszített. A Real Madridnál ennek nem örültek annyira...” – fejezte be mosolygósan a szurkolóknak címzett üzenetét José Mourinho, aki a PL-bajnok Leicester City ellen vívhatja első tétmérkőzését a Manchester United élén az angol szuperkupának megfelelő Community Shieldért.

Mit nyer Mourinhóval a Man. United a következő szezonban?

Szavazásomat meg akarom írni cikkhozzászólásként (csak bejelentkezett felhasználóknak):

Eredmények állása
 

 

2020.02.19 20:01:39

Angol labdarúgás H. D.

A West Ham United szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, két góllal nyert a címvédő.

2020.02.18 22:07:07

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A mobil eszközök világában a nagy sportesemények az egyedüliek, amelyek ilyen magas nézettséget tudnak elérni, illetve egy időben, egyszerre tudnak eljutni több speciális célcsoporthoz is.”

2020.02.18 09:42:18

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Liverpool élt, a Man. City a jelek szerint csak visszaélt az UEFA pénzügyi fair play-szabályaival. Amit most látunk, csak a régen érő következmény.

2020.02.17 18:35:59

Angol labdarúgás B. L.

Két sérülés, Maguire kétes esete, két érvénytelenített találat, Mount kapufája. Nem a londoniak napja volt.

2020.02.16 23:37:40

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az olasz mester az Evertonnál eltöltött első két hónapjával jó néhány kritikust megcáfolt.