nemzetisport.hu 2016.05.27 14:54 Frissítve: 2016.05.27 16:03

MU: Elfelejteném az elmúlt három évet; győzni jöttem ide – Mourinho

José Mourinho a Manchester United Tv-nek nyilatkozott először, miután hivatalosan is bejelentették, hogy ő veszi át a „vörös ördögök” irányítását.

 

„Nagyszerűen érzem magam – mondta a kinevezését követően, majd néhány másodperc csend következett. – Úgy gondolom, hogy a karrierem megfelelő pontján jött ez a lehetőség, hiszen a Manchester United egy óriási klub, amelyet csak a legjobb menedzserek irányíthatnak. Felkészületlenül nem lehet elvállalni” – kezdte első nyilatkozatát a Manchester United menedzsereként José Mourinho.

„Felkészültem az előttem álló kihívásokra. Mondhatnám, hogy boldog és büszke vagyok, de az igazság az, hogy dolgozni szeretnék, alig várom július hetedikét, hogy ismét az edzőpályán legyek.”

„A mai napon két szempontból tekinthetjük a klubunkat. Nézhetjük az elmúlt három évet, illetve a Manchester United teljes történelmét. Én a magam részéről elfelejteném az elmúlt három évet és csak arra a hatalmas klubra koncentrálnék, amelyet mostantól én irányítok. A szurkolók tisztelnek annyira, hogy kimondjam, győzni jöttem ide. A játékosoknak is meg kell érteniük, hogy győzni akarok. És ezt nemcsak mondom, hanem komolyan is gondolom” – válaszolt a várakozásaira és ambícióira vonatkozó kérdésre a portugál.

„Tisztában vagyok azzal, hogy mennyit adhatnak nekem itt a szurkolók, és azt is tudom, hogy én mit adhatok nekik, de a legfontosabbak természetesen a játékosok és az ő viszonyuk a rajongókkal. Érdekes, hogy pályafutásom során rengetegszer találkoztam a Manchester Uniteddel, és sokszor jártam az Old Traffordon is. A szurkolók mindig együttérzéssel fogadtak, néha mondtam olyan dolgokat miattuk, amelynek akkori kenyéradóim nem örültek annyira. Emlékszem, amikor a Real Madriddal győztünk az Old Traffordon, azt mondtam, hogy a jobb csapat veszített. A Real Madridnál ennek nem örültek annyira...” – fejezte be mosolygósan a szurkolóknak címzett üzenetét José Mourinho, aki a PL-bajnok Leicester City ellen vívhatja első tétmérkőzését a Manchester United élén az angol szuperkupának megfelelő Community Shieldért.

Mit nyer Mourinhóval a Man. United a következő szezonban?

Szavazásomat meg akarom írni cikkhozzászólásként (csak bejelentkezett felhasználóknak):

Eredmények állása
 

 

2019.12.07 18:11:31

Angol labdarúgás M. G.

Guardiola csapatát szétkontrázta a United az első 30 percben, a címvédő csak szépíteni tudott.

2019.12.04 20:55:42

Angol labdarúgás M. G.

Jürgen Klopp a kispadra tette Szalahot és Firminót, a listavezető így is lelépte városi riválisát.

2019.12.04 12:57:18

Angol labdarúgás B. L.

A portugál a Tottenham trénereként tért vissza az MU otthonába, de csapata nem bírt Rashforddal.

2019.11.23 18:15:50

Angol labdarúgás M. G.

A londoniak vezettek az Etihadban, ám a címvédő, ha verejtékesen is, de begyűjtötte a fontos három pontot.

2019.11.10 12:00:34

Angol labdarúgás H. D.

A kérdéses szituációkból rosszul jött ki a Manchester City, amely két góllal kikapott az Anfielden.