nemzetisport.hu 2016.06.08 21:45 Frissítve: 2016.06.10 05:25

MU: egy nap, két szerzemény – a holland csodagyerek is érkezik

A Premier League-ben szereplő Manchester United megszerezte a holland labdarúgás egyik legnagyobb ígéretének tartott Tahith Chongot. A Feyenoordot elhagyó 16 esztendős futballista az Instagram-oldalán számolt be róla, hogy a „vörös ördögöknél” folytatja a pályafutását.

Tahith Chong a Feyenoord mezét a Manchester Unitedéra cseréli (Fotó: squawka.com)

 

„A jövő Manchester United-játékosa” – írta a közösségi oldalra Tahith Chong, aki ezzel teljesen egyértelművé tette, melyik klubban folytatja ígéretesen kezdődő pályafutását. A futballista már a profilképét is lecserélte az Instagramon, az új fotón az MU mezében látható.

 
Chong – amint arról áprilisban beszámoltunk – több nagy angol klub kívánságlistáján is szerepelt, a Manchester United nyerte meg az érte folytatott versenyfutást. A holland támadó értelemszerűen a klub ifjúsági csapatába kerül, ahol fejlődni tud és kis szerencsével, néhány év múlva a felnőttcsapat tagjává válhat.

Chong rendszeresen tagja a holland korosztályos válogatottaknak, az U17-es nemzeti csapatban már gólt is szerzett.

A hajviselete alapján Marouane Fellainire hasonlító futballista mindkét lábával jól bánik a labdával, a jobb és a bal szélen is bevethető, és a szakvélemények szerint sokkal többet tud a futballról, mint kortársai. Legfőbb erényei közé sorolják még, hogy robbanékony, nagyon jól lő távolról, valamint akkor is megállja a helyét, ha magasabb szinten kell teljesítenie.

A hollandok a következő Memphis Depayt látják benne – ami nem biztos, hogy hízelgő, ha az MU sztárjának manchesteri formájából indulunk ki, de a szakemberek minden bizonnyal a PSV-ben látott Depayra gondolnak.

A Manchester United Chong mellett a Villarreal elefántcsontparti középhátvédjét, Eric Baillyt is megszerezte a nap folyamán.

2020.08.05 08:07:52

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Jorge Mendes védence Manchesterben szétnézett mindkét gigász háza táján, hamarosan dönt.

2020.08.04 20:30:27

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A rájátszás döntőjében a Premier League és közel 200 millió euró volt a tét, Joe Bryan duplája döntött a Brentford ellen.

2020.07.30 11:46:59

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Képes Sport összevetette a két bajnokcsapatot. Van egyáltalán bármi olyan, amiben jobb volt a 30 évvel ezelőtti?

2020.08.01 14:21:05

Angol labdarúgás K. T. I.

Az 5. percben még a Chelsea szerzett vezetést, aztán két alapemberét, s végül a meccset is elvesztette.

2020.07.30 16:24:36

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A 28 éves támadó egy találattal ugyan, de lemaradt a gólkirályi címről – és így is óriási meglepetést okozott.