MU: egy nap, két szerzemény – a holland csodagyerek is érkezik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.08. 21:45
null
Tahith Chong a Feyenoord mezét a Manchester Unitedéra cseréli (Fotó: squawka.com)
A Premier League-ben szereplő Manchester United megszerezte a holland labdarúgás egyik legnagyobb ígéretének tartott Tahith Chongot. A Feyenoordot elhagyó 16 esztendős futballista az Instagram-oldalán számolt be róla, hogy a „vörös ördögöknél” folytatja a pályafutását.

 

„A jövő Manchester United-játékosa” – írta a közösségi oldalra Tahith Chong, aki ezzel teljesen egyértelművé tette, melyik klubban folytatja ígéretesen kezdődő pályafutását. A futballista már a profilképét is lecserélte az Instagramon, az új fotón az MU mezében látható.

 




Chong – amint arról áprilisban beszámoltunk – több nagy angol klub kívánságlistáján is szerepelt, a Manchester United nyerte meg az érte folytatott versenyfutást. A holland támadó értelemszerűen a klub ifjúsági csapatába kerül, ahol fejlődni tud és kis szerencsével, néhány év múlva a felnőttcsapat tagjává válhat.

Chong rendszeresen tagja a holland korosztályos válogatottaknak, az U17-es nemzeti csapatban már gólt is szerzett.

A hajviselete alapján Marouane Fellainire hasonlító futballista mindkét lábával jól bánik a labdával, a jobb és a bal szélen is bevethető, és a szakvélemények szerint sokkal többet tud a futballról, mint kortársai. Legfőbb erényei közé sorolják még, hogy robbanékony, nagyon jól lő távolról, valamint akkor is megállja a helyét, ha magasabb szinten kell teljesítenie.

A hollandok a következő Memphis Depayt látják benne – ami nem biztos, hogy hízelgő, ha az MU sztárjának manchesteri formájából indulunk ki, de a szakemberek minden bizonnyal a PSV-ben látott Depayra gondolnak.

A Manchester United Chong mellett a Villarreal elefántcsontparti középhátvédjét, Eric Baillyt is megszerezte a nap folyamán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik