I. M. 2020.01.29 11:21 Frissítve: 2020.01.29 12:30

MU: döbbenetes, a szurkolók megtámadták Ed Woodward házát – videó

Megtámadták Ed Woodward cheshire-i otthonát – a Manchester United labdarúgócsapatának ügyvezető alelnöke és családja sem tartózkodott a házban, miközben néhány feldühödött MU-szimpatizáns pirotechnikai eszközöket dobált oda. A klub közleményt adott ki, a rendőrség nyomozást indított.

Szerda reggel elkezdődött a helyszínelés Woodward cheshire-i házánál (Fotó: AFP)

 

A közösségi médiában kezdett el terjedni kedden késő este egy videó, amelyen jól látható, hogy pirotechnikai eszközöket dobálnak Ed Woodward házára, míg mások azt éneklik, hogy „meg fogsz halni”. A Manchester United ügyvezető alelnöke házas és két gyermek édesapja – az incidens alatt egyikük sem tartózkodott otthon – írja a BBC. A klub szerda reggel hivatalos közleményben reagált.


„A Manchester United tudomására jutott, hogy egyik munkavállalónk házát megtámadták. Tudjuk, hogy a futballvilág mögöttünk áll, miközben együttműködünk a rendőrséggel az illetéktelen incidens elkövetőinek azonosításán. Bárkit, akit bűnösnek találnak, vagy aki az ingatlannál tartózkodott, élete végéig kitiltja a klub, és büntetőeljárás alá vonhatják. A szurkolók kifejezhetik a véleményüket, de valakinek az életét veszélyeztetni és bűncselekményt elkövetni már teljesen más dolog. Erre egyszerűen nincs mentség” – olvasható az MU közleményében.

A cheshire-i rendőrség is közleményt adott ki, amely szerint kedden késő este érkezett a bejelentés egy nagyobb csoportról. „Szerencsére senki sem sérült meg az esetben, munkatársaink a biztonsági erőkkel együttműködve megkezdték a körülmények felderítését és az elkövetők azonosítását.”

Ed Woodward az utóbbi hetekben, hónapokban a szurkolók kritikájának középpontjába került, sokan őt is okolják a Manchester United gyenge teljesítményéért. A 48 éves ügyvezető alelnök a Glazer család tanácsadója volt a 2005-ös tulajdonosváltás idején, azóta fontos szerepet tölt be a Manchester United vezetőségében.

Ed Woodward, a Manchester United ügyvezető alelnöke (Fotó: APF)

A csapat az 5. helyen áll a Premier League-ben, hátránya 33 pont az éllovas Liverpoollal szemben. Nem az első incidens ez a klub szimpatizánsaitól: 2004-ben az akkori igazgató, Maurice Watkins autóját támadták meg, aki egy évvel később eladta tulajdonrészét a Glazer családnak.

A Manchester United szerdán a városi rivális Manchester Cityvel csap össze a Ligakupa elődöntőjében. A párharc első felvonását a City nyerte meg 3–1-re.  

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ
20.45:
Manchester City–Manchester United (Tv: Digi Sport1)

2020.02.27 11:08:31

Angol labdarúgás T. I.

Gabriel Jesust az anyai meg nem alkuvás is segítette • Ronaldo az idolja, Neymar szinte a bátyja.

2020.02.24 20:38:31

Angol labdarúgás M. G.

A londoniak még vezettek is az Anfielden, de aztán jött egy Szalah-gól, majd Mané, és fordított a listavezető.

2020.02.22 17:19:39

Angol labdarúgás M. G.

Pep Guardiola csapatának a tizenegyes megint büntetés volt, ám aztán jött a sorsdöntő csere…

2020.02.21 21:10:27

Angol labdarúgás H. D.

Olivier Giroud és Marcos Alonso is betalált, Frank Lampard megint nyert José Mourinho ellen.

2020.02.21 12:19:50

Angol labdarúgás T. I.

A portugál szélső igazi elitklubhoz csatlakozott az Espanyol ellen szerzett triplájával.