MU: Bruno Fernandes aláírt a klubhoz – hivatalos

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.01.30. 18:15
null
Bruno Fernandes vörösre cseréli a zöld-fehér csíkos mezt (Fotó: AFP)
A Manchester United hivatalosan is megerősítette, hogy a Sporting CP-től érkező Bruno Fernandes aláírta öt és fél évre szóló szerződését, mely további egy évvel meghosszabbítható.

 

A manchesteri egyesület szerdán számolt be a lisszaboniakkal való megegyezésről, mostanra pedig a játékossal is sikerült dűlőre jutni.

„Akkor szerettem bele a Manchester Unitedbe, amikor Cristiano Ronaldo még itt játszott – azóta óriási szurkolója vagyok ennek a nagyszerű klubnak. Hihetetlen érzés, hogy itt vagyok, keményen megdolgoztam ezért, és ígérem a szurkolóknak, mindent beleadok, hogy sikerhez és trófeákhoz segítsem a csapatot. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a Sportingnak mindenért, míg Ole Gunnar Solskaernak és az MU-nak a bizalomért” – mondta Bruno Fernandes a manutd.com-nak.

„Hónapok óta figyelemmel követjük Brunót, mindenkit lenyűgöztek a képességei, és hogy mennyi mindent adhat a csapatunknak. Remek személyiséggel megáldott ember, aki egyértelműen vezéregyéniség, ez tisztán látszik. A statisztikái a gólok és gólpasszok terén magukért beszélnek, fantasztikus erősítése lesz az együttesnek, sokat segíthet az idény második felében. A téli szünet a lehető legjobbkor jön, Brunónak is könnyebb lesz beilleszkednie, és megismernie a csapattársait” – mondta Solskjaer.

Bár az MU nem tette közzé, hogy mennyit fizet a Sportingnak, sajtóhírek szerint 55 millió eurót kap rögtön kézhez a portugál klub, míg további 25 millió euró bizonyos feltételek teljesülése esetén ütheti a markát.

A 25 éves, 19-szeres portugál válogatott középpályás 2017 nyarán, a Sampdoriától tért haza Portugáliába, a Sportinghoz. A lisszaboniaknál 137 tétmérkőzésen szerepelt, 63 gólt és 52 gólpasszt jegyzett. A 2018-ban és 2019-ben az év játékosának megválasztott labdarúgó kétszer hódította el a Ligakupát az együttessel, míg egyszer a Portugál Kupában is csúcsra ért.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik