MU: Aki azt hiszi, én vagyok Isten, nagyot téved - Van Gaal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.03. 13:04
null
Van Gaal csapata három meccse nem tud nyerni, se gólt szerezni (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó-bajnokságban sorozatban harmadik vereségét szenvedte el a Manchester United. Louis van Gaal együttese kilenc támadó szellemű játékossal sem volt képes gólt szerezni, így érthető, hogy csalódottan értékelt a találkozót követően.

Az MU a manchesteri derbin aratott győzelme óta egymás után harmadik vereségét szenvedte el – szombaton a West Bromwichtól kapott ki –, és ami még ennél is problémásabb, hogy ezeken a találkozókon egyetlen gólt sem szerzett.

A bajnokság véghajrájában sokba kerülhet ez a hullámvölgy Louis van Gaal csapatának, hiszen a Liverpoolnak már csak négy pont a lemaradása a negyedik (BL-selejtezőt érő) helyen álló MU-val szemben. Nem csoda, hogy a hazaiak vezetőedzője nem volt elragadtatva a látottaktól.

„Aggodalomra ad okot a gólok hiánya, nem lehet véletlen egybeesés, hogy a Chelsea, az Everton és a West Bromwich Albion ellen is sok lehetőséget dolgoztunk ki, de ezekből egyszer sem sikerült a kapuba találnunk – kezdte értékelését Louis van Gaal a mérkőzést követően. – Menedzserként nem mondhatom azt minden mérkőzés után, hogy balszerencsénk volt.”

„Előre elmondtam, hogy aki azt hiszi, én vagyok Isten, az nagyot téved. Egyszerűen értékesíteni kell a ziccereket. Továbbra is a játékosaim kezében van a negyedik hely megszerzésének lehetősége, de már nincs akkora biztonságban, mint pár fordulóval ezelőtt.”

„A legnagyobb lehetőségünk a tizenegyes volt, de hiába lőtte jól Van Persie, a WBA kapusa bravúrosan hárította azt. Az ellenfél góljánál nem volt szerencsénk, hiszen a labda megpattant a sorfalban álló játékoson. Nagyon rossz azt látni, hogy a kidolgozott helyzeteket kihagyjuk, míg az ellenfél így szerez gólt. Ezt nehéz elhinni, de ettől is szép a labdarúgás” – zárta mondandóját a holland edző.

A vendégeknél érthető módon nagy volt az öröm. A WBA számára rendkívül fontos volt a három pont megszerzése, mivel így valamelyest fellélegezhet a kiesés elkerüléséért vívott csatában. Három fordulóval a bajnokság befejezése előtt hét pont előnye van az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó, kieső helyen álló Sunderlanddel szemben.

„A mérkőzés előtt majdnem megőrültem, mert a srácok a többi csapat eredményét nézegették. Az, hogy mi mit csinálunk, teljesen független a többi együttestől” – mondta a mérkőzés előzményeiről Tony Pulis, a vendégek menedzsere.

„Keményen dolgoztunk ezért az eredményért és azért a pozícióért, amelyen most állunk. Amióta itt vagyok, tíz mérkőzést hoztunk le kapott gól nélkül, de a kulcs a bennmaradásunkhoz csak az ilyen fontos pontok megszerzése lehet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik