I. SZ. 2020.05.21 21:30 Frissítve: 2020.05.21 21:55

MU: A mostani csapatban nincs, aki rombolná az egységet – Solskjaer

„Nincs szükségem s*ggekre” – mondta Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere a klub hivatalos szurkolói magazinjának, amely a csapat újjáépítéséről faggatta a norvég szakembert.

Solskjaer szerint most egységes a csapata (Fotó: AFP)

Solskjaer az elmúlt egy évben megvált többek között Alexis Sáncheztől, Romelu Lukakutól, Chris Smallingtól, Matteo Darmiantól, Marcos Rojótól és Ander Herrerától, és olyan labdarúgókat vásárolt, mint Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire vagy Bruno Fernandes. Solskjaer úgy érzi, rájuk lehet építeni.

„Inkább legyen egy lyuk a keretemben, mint egy s*gg – mondta Solskjaer. – Nagyon fontosak a személyiségek, ez a csapatról kell, hogy szóljon. Kell, hogy a játékosok önérzetesek legyenek, de tudniuk kell alkalmazkodni is.”

Solskjaer elmondta, 2019 márciusában, a PSG elleni BL-továbbjutás után valami megtört a csapatában, a játékosok mentálisan elfáradtak, a gárda hozzáállása negatív lett, és több játékos inkább magával foglalkozott a csapat helyett.

„A mostani csapat hozzáállása sokkal jobb. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, mindenkinek fel kell fognia, hogy nem lehet mindig a pályán. A mostani csapatban nincs olyan ember, aki rombolná az egységet” – mondta Solskjaer.

A norvég szerint a nehéz időkben ütközik ki, kire lehet számítani.

„Ha nyerünk, minden szép és jó. Arra viszont csak a nehéz időkben kapsz választ, hogy kit érdemes megtartanod, kiben érdemes bíznod. Tavaly Párizs után jött el ez a nehéz időszak, akkor derült ki számomra, kikre építhetek hosszú távon. És azt is láttam, min kell javítanunk” – fogalmazott Solskjaer, akinek a szavai elgondolkodtatóak lehetnek az elmúlt időszakban távozók számára.

2020.05.18 22:55:07

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A rászakadt jólét és luxus torzíthatja az egyéniségét.

2020.05.09 11:13:39

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Liverpoollal megnyerte a BL-t és a klubvilágbajnokságot, alanyi jogon az Afrika legjobbjának járó díjat.

2020.05.08 23:22:52

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elegendő indok-e, hogy cirkusz kell a négy fal közé zárt, egyre fáradó népnek?

2020.04.28 20:50:49

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Newcastle egy csapásra a legtehetősebb futballklubbá léphet elő a Premier League-ben, hiszen a szaúdi befektetési társaság vagyonát 320 milliárd dollárra becsülik.

2020.04.23 12:24:06

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Liverpool menedzsere hasznosan tölti az idejét: segít a háztartásban, filmeket néz és fut.