MU: a Chelsea-től érkező középpályás aláírt – hivatalos

Vágólapra másolva!
2017.07.31. 17:09
null
Nemanja Matics a Manchester United játékosa lett
Az angol élvonalbeli Manchester United a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Nemanja Maticsot a Premier League-rivális Chelsea-től. A szerb védekező középpályás hároméves megállapodást kötött új klubjával, amely a hírek szerint 40 millió fontot fizet a PL címvédőjének.

 

Sokat sejtető volt, hogy a Chelsea engedélyt adott Nemanja Maticsnak (és Diego Costának is), hogy kihagyja a csapat távol-keleti túráját. A szerb középpályás nem is tétovázott, és a sikeres tárgyalásokat követően hároméves szerződést kötött a Manchester Uniteddel. Az átigazolási díját ugyan nem hozták nyilvánosságra, ám a hírek szerint a „vörös ördögök" 40 millió fontot fizetnek Maticsért.

A 28 esztendős futballista lett José Mourinho harmadik nyári szerzeménye a Benficától érkező védő, Victor Lindelöf és az Evertontól igazolt csatár, Romelu Lukaku után. A három játékosra összesen 146 millió fontot költött az Európa-liga győztese.

Matics kontraktusa aláírása után elmondta: nagyon örül, hogy újra José Mourinhóval dolgozhat együtt, ez olyan lehetőség volt, amelyre nem tudott nemet mondani.

A 32-szeres szerb válogatott Matics az elmúlt három szezont a Chelsea-ben töltötte, előtte három évig a Benfica futballistája volt. A londoni klubbal két Premier League-et, egy FA-kupát és egy Ligakupát is nyert. A Manchester Unitednél a 31-es mezszámot kapta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik