MU: „A busz alá lökték” – Keane védelmébe vette Mourinhót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.21. 21:10
null
Roy Keane az Aston Villa pályaedzőjeként 2014-ben (Fotó: AFP)
Kemény kritikával illette a Manchester United labdarúgóit Roy Keane, a csapat korábbi hétszeres angol bajnok játékosa; szerinte ők készítették ki a napokban elbocsátott José Mourinhót, szégyenletesen viselkedtek vele, gyakorlatilag nem végezték a munkájukat – és felháborító, hogy mindezt meg is ússzák.

 

„Nem tartozom José Mourinho legnagyobb rajongói közé, de ki nem állhatom azokat a futballistákat, akik az ügynökeik mögé bújva üzengetnek a médián keresztül. Ez egy vicc” – fakadt ki Roy Keane a BBC Radio 5 live mikrofonja előtt.

Az Old Traffordon 13 idény eltöltő, hét bajnoki címet, négy FA-kupát és egyszer Bajnokok Ligáját nyerő ír klublegenda szerint a Manchester United játékosai gyakorlatilag „mögéje lopóztak és a busz alá lökték” a portugált, ráadásul még meg is úszták „gaztettüket”.

„Súlyfelesleggel érkeznek vissza a csapathoz, nem edzenek rendesen, aztán nem is úgy teljesítenek, ahogyan elvárható. Néhányan gyakorlatilag nem végezték a munkájukat... mélyen szégyellhetik magukat érte. Mourinhót viszont nem írnám le, remélem, gyorsan talpra áll és lesznek még sikerei” – folytatta az ír szakember.

„Én a régi iskolát képviseltem, de nem is régi, inkább jó iskolának nevezném – vetette össze Keane a mai öltözői világot a szerinte optimálissal. – Bármi is történik a színfalak mögött, ha kimész a pályára, nincs bocsánat, mindent meg kell tenned a sikerért, különösen egy olyan nagy klub színeiben, mint a Manchester United. Nemcsak a mai United-játékosok viselkedése botrányos, ez a modern generációra általánosan érvényes. Nemcsak játékosnak gyengék, hanem embernek is. Mondasz valamit nekik, és máris a közösségi médiába menekülnek, elrejtőznek az autóikban, vagy tudom is én, a barátnőik kutyája mögött... Nekem nagy szerencsém volt annak idején, hiszen az öltözőnk tele volt jó emberekkel, igazi vezérekkel, jellemes férfiakkal. Manapság nem bővelkedünk ilyenekben. Nálunk ilyesmi nem fordulhatott elő. Kiközösítettük volna azokat, akik nem szakadnak meg a csapatért.”

Keane szerint, ha már így alakultak a dolgok, Ole-Gunnar Solskjaer kinevezése jó húzás, hiszen a korábbi norvég csapattárs nemcsak ígéretesen kezdte az edzői pályát, hanem népszerű is az Old Traffordon, vele nehéz lesz kekeckedniük a játékosoknak – Keane úgy véli, most győzelmeknek kell következniük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik