MU: A Bayernnél számon kértek, itt bevásároltunk - Van Gaal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.03. 11:53
null
Van Gaalt a Tottenham is megkereste, de a holland azt mondta, Anglia első számú klubját szeretné irányítani (Fotó: Reuters)
Az angol Premier League-ben szereplő Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere, Louis van Gaal örül neki, hogy a klub kiáll mellette, és új játékosok szerződtetésével segíti, mert a Bayern Münchennél hasonló helyzetben azonnal számon kérték.

Nem kezdte jól a 2014–2015-ös szezont a Manchester United. Három meccsen csak két pontot tudott gyűjteni a bajnokságban, valamint elbúcsúzott a Ligakupától is. Ennek ellenére nem bánja a holland szakember, hogy elvállalta a „vörös ördögök” vezetését.

„Nem bántam meg, hogy elvállaltam ezt a munkát, és a helyzet nem rosszabb, mint gondoltam, hiszen tudtam, mi vár rám itt – mondta a Daily Mirrornak Van Gaal. – Lett volna lehetőségem könnyebb munkát elvállalni. A Tottenham is megkeresett, de én a legnehezebb feladatot szerettem volna elvállalni, és Anglia első számú klubját vezetni, nem a Spursöt.”

Van Gaal bízik benne, hogy több időt kap a vezetéstől, mint elődje, David Moyes, aki mindössze 11 hónapot tölthetett el az Old Traffordon. A korábban a Bayern Münchent irányító menedzser a bajoroknál már átélt hasonló helyzetet, de amíg ott rögtön számon kérték, Manchesterben új játékosok vásárlásával segítik őt.

Az MU ezen a nyáron szerződtette Luke Shaw-t, Ander Herrerát, Marcos Rojót, Ángel Di Maríát, Daley Blindet és Radamel Falcaót, utóbbi kettőt ráadásul az átigazolási időszak utolsó napján.

„Ugyanannyira nehezen indult az időszakom a Bayernnél, mint most a Manchester Unitednél. De az nagy különbség, hogy amíg a bajoroknál rögtön berendelt magához Uli Hoeness, addig itt mit csináltak? Azzal támogattak, hogy új játékosokat vettek nekem. Ezt pedig én úgy értelmezem, hogy kiállnak mellettem. Hisznek a képességeimben, és nemcsak a futballról alkotott elképzeléseimben, hanem emberként is megbíznak bennem.”

„Hogy aggódom-e a tabellán elfoglalt helyezésünk miatt? Egyáltalán nem, ez nem jelent semmit. Még csak most kezdődött a szezon! Korábbi klubjaimnál sem csalódtak bennem, mindig nyertem valamit, és pont ezt fogom tenni itt, Manchesterben is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik