MU: 300 milliót költöttünk? Nem elég! – Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.27. 12:06
null
José Mourinho a Burnley elleni mérkőzésen (Fotó: AFP)
Pénzről, csapatépítésről, az átigazolási piacon elszenvedett „büntetésről” is szó esett José Mourinho sajtótájékoztatóján a Manchester United–Burnley (2–2) angol bajnoki labdarúgó-mérkőzés után. Az MU menedzsere nem palástolta csalódottságát a keddi eredmény miatt, ugyanakkor szerinte játékosait nem érheti szemrehányás.

 

A mérkőzés után nekiszegezték a kérdést José Mourinhónak: szerinte elfogadható-e egy olyan nagy klubtól, mint a Manchester United, a legutóbbi öt bajnoki fordulóban szerzett nyolc pont?

„Második éve próbálunk újjáépíteni egy csapatot, amelyiket pillanatnyilag nem sorolhatunk a világ legjobbjai közé. Eközben a Manchester City képes védőkért is annyit fizetni, amennyit általában csatárokért szoktak adni” – szabott új irányt a kérdezz-feleleknek Mourinho, érzékeltetvén, hogy szerinte a legnagyobb vetélytárs a pénzügyek terén előnyt élvez.

Szerinte az MU-ra használt „nagy klub” és a legtöbb vetélytársat megillető „nagy csapat” két különböző fogalom. „Az előbbitől elszakíthatatlan a (nagyszerű) klubtörténelem”, ami viszont az átigazolási piacon hátrányt jelent. Ennek fényében kell mérlegelni, mire futotta abból a nagyjából 300 millió fontból, amit az MU játékosvásárlásra fordított az ő 2016-os érkezése óta.

„(A háromszázmillió) nem elég – szerinte ez esetben ez a helyes válasz. – Az árak a nagy klubok számára nem ugyanazok, mint amennyit a többi csapattól kérnek el egy-egy játékosért. A fényes múltú klubokat valósággal büntetik az átigazolási piacon, méghozzá éppen a korábbi nagyszerű eredményeik miatt.”

Mourinho úgy véli, hogy az Internazionale és a Real Madrid is hasonló problémákkal küzd, ellenben az Arsenalra, a Chelsea-re vagy éppen a Tottenhamre összességében nem nehezedik akkora teher, mint az MU-ra, amelynek a közvélekedés szerint – az említett londoni csapatokkal ellentétben, éppen a sikeresebb múltja miatt – mindig „kötelező” a bajnoki címért versengenie.

Az a bizonyos csók…
Az a bizonyos csók…

Arra a kérdésre, hogy a következő két átigazolási időszakban szerinte szükséges-e kisebbfajta vagyonokat elköltenie a játékospiacon, már nem válaszolt – ehelyett távoztában csókot dobott az újságírók felé, és jelezte: számít megjelenésükre az új esztendőben is.

Ami a Burnley elleni meccset illeti, Mourinho nem palástolta csalódottságát az eredmény miatt, bosszúságának adott hangot, hogy megint kaptak egy „sz-gólt” („önök intelligens emberek, értenek anélkül is, hogy kimondanám a teljes szót”), de a 0–2 utáni talpra állással, a játékosok második félidei kockázatvállalásával, tartásával elégedett volt.

A Manchester United a Premier League tabellájának második helyén áll, lemaradása 12 pontnyi a Manchester City mögött – ez ma este, a Newcastle–City mérkőzés után tovább nőhet.

A pillanatnyilag eggyel több meccsnél tartó „vörös ördögök” következő ellenfele a Southampton lesz szombaton az Old Traffordon.

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ VÉGE



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik