Moyesszal is tud unitedosan nyerni az MU

Vágólapra másolva!
2013.08.17. 20:34
null
Van Persie és Welbeck is két gólnak örülhetett az MU első bajnokiján (Fotó: Action Images)
Győzelemmel kezdte az angol labdarúgó-bajnokságot a címvédő Manchester United. A Premier League nyitó fordulójában a „vörös ördögök” a Swansea City vendégei voltak, és Robin van Persie, illetve Danny Welbeck duplájának köszönhetően különösebb megerőltetés nélkül, 4–1-es sikerrel gyűjtötték be a három pontot.

Hamisítatlan brit időjárás, azaz eső és szürkeség várta a feleket Swansea-ban. És Wayne Rooney a kispadon. Az utóbbi hetekben elvágyódó hangulata miatt az angol sportoldalak címlapjára kerülő válogatott támadó beállításáig faarccal nézte David Moyes mögött a mérkőzést.

Az első nagyobb lehetőséget a 8. percben lehetett feljegyezni, amikor Ryan Giggs – aki amúgy 22. PL-idényében 621. alkalommal lépett pályára, ez természetesen rekord – bal oldali beadását követően a jobb oldalon a sérült/eltiltott Rafael helyét betöltő Phil Jones eresztett meg kapáslövést, amely után Michel Vorm mutatott be nagy védést.

Maradt támadásban a United, Giggs kétszer is helyzetbe került, ám előbb rosszul passzolt Danny Welbeck felé – tíz éve még biztosan maga futott volna a kapuig a labdával –, majd a villámléptű társ lövése után lőtte mellé a kipattanót.

A félidő közepén ébredezett a Swansea, ennek Wayne Routledge remek lövése volt az első jele. David de Gea nagyot védett, és bár a labda a kapuba került a támadás végén, a lövés után már les volt. Viszont a hazaiak egyre többször tudták eljuttatni a labdát Michuhoz, aki ezekben a percekben sok gondot okozott az MU védelmének.

VAN PERSIE YORKE ELŐTT
Két góljának köszönhetően Van Persie már 124 találatnál jár a PL-ben, és 12. az örökrangsorban, így megelőzte Nicolas Anelkát, Dwight Yorke-ot és Jermain Defoe-t is.

Aztán amikor a „vörös ördögök” szurkolói már épp idegeskedőre foghatták volna, a Manchester United – amolyan unitedosan – pár perc alatt eldöntötte az összecsapást. A 34. percben Robin van Persie köszönte szépen, hogy Ryan Giggs indításánál rosszul állítottak lesre a fehér mezesek, és az átvétel után akrobatikus mozdulattal lőtt a kapuba. 0–1

A Swansea-nak ocsúdni sem volt ideje, két perccel később ismét gólt ünnepelhettek a címvédő manchesteriek. Patrice Evra bal oldali beadása után Van Persie Ashley Williams szorításában nem tudott kapura továbbítani, a hosszún viszont jött Antonio Valencia, és a 7-es mezét ismét 25-ösre váltó kolumbiai centerezését Danny Welbeck továbbította közvetlen közelről a kapuba. 0–2

Rooney volt Moyes első bajnoki cseréje az MU-nál
Rooney volt Moyes első bajnoki cseréje az MU-nál

Padlóra került a walesi csapat, David Moyes együttese pedig – mint a legszebb fergusoni időszakban – amolyan unitedos tempóra váltott: idegenben, vezetésnél érték a labdatartás, és mindennél előrébb való, hogy az ellenfélben ne éledjen fel az egyenlítésben való hit szikrája.

Gyakorlatilag a 60. percig nem is történt semmi különös, akkor Van Persie lövése törte meg a meccs monotóniáját, majd egy perccel később Rooney beállítása – Giggs helyére – csempészett ízt a meccsbe.

A 69. percben a mezőny legalacsonyabb játékosa, Evra fejelt kapura, ám az új szerzemény, José Canas mentett a gólvonalról. Három perccel később viszont már újra rezgett a háló, nem is kicsit! Rooney átadása után Van Persie kezdett szólóba, majd 16 méterről kegyetlen bombával tette tehetetlenné Vormot – hatalmas gól! 0–3

WELBECK MÁR JOBB, MINT AZ ELŐZŐ SZEZONBAN
Danny Welbeck az előző szezonban összesen 1(!) gólig jutott 27 bajnokin, azaz már most túltett legutóbbi góltermésén. És jó alapot rakott le ahhoz, hogy megdöntse egy idényen belüli 9 gólos rekordját (2011–2012).

A hajrában még Welbeck tizenhatos előtti, könnyelmű cselei után szépített a Swansea City: a Vitesse-től érkezett Wilfried Bony élete első PL-meccsén szép gurítás után góllal debütált csereként. Ám aztán Welbeck javított, és Rooney újabb gólpassza után mesés emeléssel tett pontot a meccs végére a 93. percben. A Manchester United 4–1-es győzelemmel zárt a Premier League első fordulóját.


ANGLIA, PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
Swansea City–Manchester United 1–4 (Bony 82., ill. Van Persie 34., 72., Welbeck 36., 93.)

KORÁBBAN
Arsenal–Aston Villa 1–3 (Giroud 6., ill. Benteke 22., 62. – a másodikat 11-esből, Luna 85.)
Norwich City–Everton 2–2 (Whittaker 51., Van Wolfswinkel 71., ill. Barkley 61., S. Coleman 65.)
Sunderland–Fulham 0–1 (Kasami 52.)
West Bromwich Albion–Southampton 0–1 (Lambert 91. – 11-esből)
West Ham United–Cardiff City 2–0 (J. Cole 13., K. Nolan 76.)
Liverpool–Stoke City 1–0 (Sturridge 37.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik