Moyes kiborult, az MU 2001 óta nem látott csapást élt át

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.08. 07:42
null
Moyes nem hitt a szemének a bírói ítéletek után (Fotó: Reuters)
A Manchester United kedd este 2–1-es vereséget szenvedett Sunderlandben, az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel 2001 óta először kapott ki egymás után három tétmérkőzésen. David Moyes menedzser a mérkőzés után kiborult a játékvezetői ítéletek miatt, a szurkolók nehezen viselik az eredménytelenséget.

A Manchester United a vereséggel immár egymás után harmadszor maradt alul, ilyen 2001 óta nem történt a „vörös ördögökkel”. A United a Tottenham elleni bajnokit, a Swansea elleni FA-kupa-mérkőzést, most pedig a Sunderland elleni Ligakupa-találkozót veszítette el, 2001-ben pedig három Premier League-vereségből állt a sorozat, a Derby County (0–1), a Southampton (1–2) és a Tottenham (1–3) ellen. A következő javítási lehetőség a Swansea ellen jön, a bajnokságban, hogy aztán jöjjön a Chelsea elleni idegenbeli rangadó.

SZAVAZÁS

Újabb vereséget szenvedett az MU. Ön szerint mit tartogat a jövő David Moyes menedzser számára?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Sunderland elleni kudarc egy másik rég látott eseményt is okozott: 1992 óta (Nottingham 1–2, West Ham 0–1, Liverpool 0–2) először fordult elő, hogy a Manchester United egy héten belül három mérkőzést veszített el. David Moyes menedzser a hetekben immár másodszor élt éles kritikával a játékvezetői tevékenység ellen. A felháborodás oka, hogy Andre Marriner játékvezető azután ítélt tizenegyest Tom Cleverley Adam Johnsonnal szemben elkövetett szabálytalanságáért, hogy konzultált a partjelzővel. A büntetőt Fabio Borini értékesítette, megszerezve a győztes gólt.

„Nekünk nemcsak az ellenfelek legyőzése jelent akadályt, hanem a játékvezetőké is, ami valóban borzasztó. Lassan már nevetnünk kell azon, amit a bírók művelnek” – dühöngött Moyes.

„Hogy ítélhet a partjelző tizenegyest, mikor a bíró ott áll, közvetlenül látja az esetet, miközben az asszisztensének valahogy át kellene látnia Patrice Evrán ahhoz, hogy tudja, mi történt?! Egyszer hasonló esetben mi kapunk sárga lapot műesésért, máskor meg az ellenfél a meccset eldöntő tizenegyest. Azt sem értem, hogy az első gól előtti helyzetben miért kellett szabadrúgást ítélni. Persze ez nem ment fel az alól, hogy le kellett volna védekezni a pontrúgást” – mondta Moyes, aki természetesen bízik a döntőbe jutásban, és kiemelte, attól, hogy érzik a United hullámvölgyét, sokkal nagyobb hittel játszanak az ellenfelek, mint a korábbi években.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik