Mourinho: Kettő-nullánál vége volt; Wenger: Az én hibám

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.22. 18:16
null
Szinte a kezdésnél eldőlt a mérkőzés (Fotó: Action Images)
José Mourinho szerint hét perc alatt letudták az Arsenal elleni meccset, míg Arsene Wenger pályafutása egyik legrosszabb napjaként emlegeti a mait, amelyen a Chelsea 6–0-ra legyőzte az Arsenalt a Premier League-ben.

„Hihetetlenül kezdtünk, a hetedik percben, kettő-nullánál vége is volt a mérkőzésnek. Nagyon, de nagyon erősen kezdtünk, mindenképpen azt akartuk elérni, hogy az Arsenal ne játszhassa kényelmesen a saját futballját. Le akartuk őket támadni, és minél hamarabb visszaszerezni a labdát” – kezdte mérkőzés utáni értékelését José Mourinho.

A taktika be is jött, Eto'o és Schürrle is egy labdaszerzés után szerzett gólt, kihasználva, hogy fellazult az Arsenal védelme.

„Kettő-nullánál vége volt a meccsnek, mert túl erősek voltunk a számukra. Persze a tizenegyes és a kiállítás még rosszabb volt nekik, de a mérkőzés már a tizedik percre eldőlt. Sokan voltak a tizenhatoson belül az esetnél, azt hiszem, Eden lőtte kapura a labdát, onnan ahol ültünk úgy tűnt, hogy egy játékos vetődik, mint egy kapus és kézzel ér a labdába. Az asszisztensem azt mondta, Arteta volt, mások úgy vélték, hogy Chamberlain, a bíró meg azt, hogy Gibbs. Az viszont biztos, hogy a tizenegyes az tizenegyes volt, a kiállítás meg kiállítás. Balszerencsére azonban rossz játékost állított ki.

Mint ismert, a visszajátszások alapján egyértelmű volt, hogy Oxlade-Chamberlain ért bele kézzel a labdába, a játékvezető mégis Gibbset állította ki. Az FA már jelezte is, hogy az Arsenalnak lehetősége van fellebbezni, de automatikusan is kivizsgálják az esetet. Ez persze nem azt jelenti, hogy újrajátszanák a mérkőzést, hanem törölhetik Gibbs automatikus eltiltását a piros lap miatt

„Wenger azt mondta a meccs előtt, hogy ez a szezon legfontosabb mérkőzése, mi ezt nem mondtuk. Persze nagyon fontos mérkőzés volt, hisz az Arsenal alapvetően riválisunk, és rendre a legjobb négyben is a riválisunk. Mi pedig a top háromban szeretnénk végezni, hogy automatikusan a Bajnokok Ligájában induljunk, úgyhogy fontos meccs volt a számunkra.”

Arsene Wenger magára vállalta a felelősséget a vereségért. Ráadásul pályafutása egyik legrosszabb napjáról beszélt.

„Az én hibám a vereség, vállalom érte a felelősséget. Nem hiszem, hogy túl sokat kellene beszélnem a hibákról, amiket elkövettünk. Nagy verést kaptunk ma. Ez pályafutásom egyik legrosszabb napja. Már húsz perc alatt vége volt a meccsnek, pedig ekkor még nagyon sok volt hátra. Nem arra készülsz egész héten, hogy ilyen fajta tapasztalaton essél át” – mondta Wenger, akinek ez volt az 1000. mérkőzése az Arsenal kispadján…

ANGLIA, PREMIER LEAGUE – EMLÉKEZTETŐ
31. FORDULÓ
Chelsea–Arsenal 6–0

London, Stamford Bridge, 41 614 néző. Vezette: Marriner
CHELSEA: Cech – Ivanovics, G. Cahill, Terry, Azpilicueta – D. Luiz (Obi Mikel, 72.), Matics – Schürrle, Oscar (Szalah, 67.) Hazard – Eto'o (Torres, 9.)
Kispad: D. Ba, Kalas, Lampard, Schwarzer (kapus)
ARSENAL: Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny (Jenkinson, a szünetben), Gibbs – Arteta, Oxlade-Chamberlain (Flamini, a szünetben) – Rosicky, Cazorla, Podolski (Vermaelen, 24.) – Giroud
Kispad: Fabianski (kapus), Gnabry, Källström, Sanogo
Gólszerző: Eto'o (5.), Schürrle (7.), Hazard (17. – 11-esből), Oscar (42., 66.), Szalah (71.)
Kiállítva: Gibbs (17.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik