Mata győztes meccsen góllal mutatkozott be a Chelsea-ben

Vágólapra másolva!
2011.08.27. 18:22
null
Bosingwa (jobbra) juttatta vezetéshez a Chelsea-t (Fotó: Reuters)
Címkék
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 3. fordulójában hazai környezetben kétgólos győzelmet aratott a Chelsea a Norwich ellen, így André Villas-Boas együttese megőrizte veretlenségét. A Blackburn Rovers–Everton mérkőzésen a házigazdák két büntetőt is elvétettek, nem úgy a vendégek, akik a 92. percben értékesítették a tizenegyest. A Swansea City–Sunderland bajnokin nem esett gól.

Gyors góllal kezdte a mérkőzést a Chelsea, a támadást középen kísérő portugál José Bosingwa kapott egy passzt, igazított, felnézett, majd a jobbösszekötő helyéről, 23 méterről nagy gólt ragasztott a kapu jobb oldalába (1–0).

Drogba ütközése és annak következménye
Drogba ütközése és annak következménye

A folytatásban kiegyenlített mezőnyjátékot produkált a két csapat, a házigazdák fifikával, a vendégek bruszttal próbáltak helyzetig jutni. Mindkét kapu előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, a Chelsea-nek komolyabb, a Norwich-nak talán több, így Henrique Hilário kapusnak is nagy koncentrációra volt szüksége, hogy együtt éljen a játékkal.

A szünet után a vendégek beszorultak a saját térfelükre, de tíz perc után kijöttek abból, és ismét változatos, hullámzó, kiegyenlített játékot láthattunk.

A 63. percben aztán a támadójátékban addig is többször hibázó Chelsea védekezésben is rontott, mindez az egyenlítést jelentette a vendégeknek. Egy előreívelt labdára Hilário rontott ki fölöslegesen a kapujából a tizenhatosig, ahol ütközött saját védőjével, a szerb Braniszlav Ivanoviccsal. Utóbbi fejéről a labda a magasba szállt ugyan, de a kapunak háttal állva remek helyzetfelismerésről tanúbizonyságot téve Grant Holt a tizenhatosról az üres kapu közepébe továbbított. Ha Hilário a vonalon marad, könnyen mellre veszi a labdát, így viszont egyenlítettek a vendégek (1–1).

André Villas-Boas azonnal változtatott, igaz, részben kényszerből. Érkezett a héten szerződtetett világbajnok spanyol szélső, Juan Mata, illetve Nicolas Anelka, aki a megsérülő Didier Drogbát váltotta. Az elefántcsontparti támadó rögtön a gól után középkezdést kísérő támadásnál felugrott fejelni az ellenfél tizenhatosán belül, de Ruddy kapus a labdával együtt a fejét is durván megöklözte. Drogba tehetetlen testként, tompítás nélkül zuhant a földre, ahol ismét beverte a fejét. Majd hordágyon, rögzítőkötésekkel, légzőmaszkkal a száján hagyta el a játékteret.

SZAVAZÁS

Ön szerint a 2011–2012-es szezonban megvédi bajnoki címét a Manchester United?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Miközben a vendégek kihagytak pár helyzetet, hagyták elszállni a fordítás lehetőségét, Frank Lampard másodszor is a Chelsea-t juttatta vezetéshez. Ramires jó kiugratással betört a tizenhatoson belülre, a ziccerben érkező brazilt a vendégek kapusa, John Ruddy fogadta kivetődve. A Chelsea játékosa megtolta a labdát, majd nagyot bukfencezett a kapuson, a játékvezető utóbbit kiállította, és büntetőt ítélt, amelyet Lampard már a 82. percben váltott gólra (2–1).

A játékvezető tizenegy perces hosszabbítás jelzett, amelyben a vendégek már messze voltak az egyenlítéstől, viszont a házigazdák nyáron szerződtetett, cserepadról érkező emberei közül Romelu Lukaku helyzetig, Mata már gólig is jutott. A 101. percben egy védőtől kapott labdával tört be majdnem az ötösig, ahol éles szögből ballal eltekerte a labdát a hosszú sarokba a kapus mellett (3–1).

A Chelsea immár 62. meccs óta veretlen az újoncok ellen. Viszont egy rossz szériát megtört: az előző idényben háromszor engedte 1–0-s vezetés után kiegyenlíteni az ellenfelet, s egyik mérkőzését sem tudta megnyerni. Nem úgy a mostanit!

A Blackburn gól nélküli első félidőt követően két büntetőt is elrontott, a 47. percben David Hoilett, a 84. percben az argentin légiós, Mauro Fórmica hibázott. Mikel Artetának viszont a 92. percben nem remegett meg a lába, de az Everton győzelmében elévülhetetlen érdemeket szerzett a rutinos Tim Howard kapus is.

A forduló nyitó mérkőzését, az Aston Villa–Wolverhampton Wanderers összecsapást követően mindkét csapat továbbra is veretlen maradt, a Wolves hét-, a Villa ötpontos. Szintén megőrizte veretlenségét a Wigan, amely Franco Di Santo duplájával 2–0-ra legyőzte a Buzsáky Ákost 72 percig bevető Queens Park Rangerst.

A Liverpool pályaválasztóként kétgólos, sima győzelmet aratott a Bolton ellen. A 15.percben gördülékeny hazai akció futott végig a bal oldalon, a vendégek védelme nem tudott felszabadítani, így Jordan Henderson már a jobbösszekötő helyéről lőhetett a kapuba. A fordulás után a szlovák légiós, Martin Skrtel érkezett jó ütemben egy jobb oldali szögletnél, majd védőjét megelőzve csúsztatott a kapuba. A kapott gól annyira megviselte a vendégeket, hogy nem tudták rendezni soraikat, így egy percre rá újból kapituláltak. Akkor is a bal oldalról induló akció végén kötött ki a labda a jobb oldalon, a skót Charlie Adam pedig nem kegyelmezett. A hajrában a horvát Ivan Klasnic találata már csak a szépségtapasz volt a vendégek számára, akiknek nem sok esélyük volt, még a pontszerzésre sem.

CHELSEA–NORWICH 3–1

 

 

 

 

 

AZ ÁLLÁS
1. Liverpool 3 2 1 6–2 +4 7
2. Chelsea 3 2 1 5–2 +3 7
3. Wolverhampton 3 2 1 4–1 +3 7
4. Manchester City 2 2 7–2 +5 6
5. Manchester United 2 2 5–1 +4 6
6. Aston Villa 3 1 2 3–1 +2 5
6. Wigan 3 1 2 3–1 +2 5
8. Newcastle 2 1 1 1–0 +1 4
9. Bolton 3 1 2 7–6 +1 3
10. Everton 2 1 1 1–1 0 3
11. Queens Park Rangers 3 1 2 1–6 –5 3
12. Stoke City 2 2 1–1 0 2
13. Sunderland 3 2 1 1–2 –1 2
14. Norwich City 3 2 1 3–5 –2 2
15. Swansea 3 2 1 0–4 –4 2
16. Arsenal 2 1 1 0–2 –2 1
16. Fulham 2 1 1 0–2 –2 1
18. West Bromwich Albion 2 2 2–4 –2 0
19. Tottenham 1 1 0–3 –3 0
20. Blackburn 3 3 2–6 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik