Mancini: Remélem, Balotelli tanul az esetből

Vágólapra másolva!
2011.07.25. 10:21
null
Balotelli itt még fegyelmezetten értékesít egy tizenegyest (Fotó: Action Images)
Címkék
Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere reméli, jó lecke volt Mario Balotelli számára, hogy lecserélte a Los Angeles Galaxy elleni vasárnap esti felkészülési találkozón, amiért az olasz támadó nagyképűen próbált megoldani egy helyzetet.

Mint ismeretes, Mario Balotelli szokásához híven magának kereste a bajt a Los Angeles Galaxy elleni 1–1-re végződő felkészülési meccsen: egy ziccert elképesztően nagyképűen próbált megoldani (de felsült), majd lendületből összeszólalkozott edzőjével, Roberto Mancinivel is, aki lecserélte a rosszul sikerült mutatványt követően már a 32. percben…

„Remélem, Balotelli tanul az esetből – kezdte mondandóját Mancini a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában a Galaxy ellen tizenegyesekkel megnyert mérkőzést követően. – A futballban mindig profinak és komolynak kell lenned, Balotelli ebben a szituációban azonban nem így tett. Ha komolyan viselkedik valaki, 90 percet is játszhat, ha nem, mellettem fog üldögélni a kispadon.”

A balhéiról is elhíresült 20 esztendős csatár lecserélésekor szóváltásba keveredett szakvezetőjével, majd a második félidőre ki se jött az öltözőből, ami cseppet sem javított Mancini kedélyállapotán.

„Meg kell értenie, hogy a magatartásának minden egyes mérkőzésen példásnak kell lennie – nemcsak egy döntőben vagy elődöntőben, hanem az összes találkozón. Tudja jól, hogy hibázott. A labdarúgásban mindig kellő komolysággal kell játszani, és ha gólhelyzetben vagy, illik is értékesíteni azt” – tette hozzá az olasz tréner.

„Mario még fiatal, én pedig segíteni szeretnék neki. Az, hogy alig harminc perc után levettem a pályáról elég büntetés neki.”

A City menedzserét arról is kérdezték, ugyan mit mondott neki Balotelli, amikor el kellett hagynia a játékteret, de Mancini azt mondta, hogy mivel olasz nyelven szólalkoztak össze, nem igazán tudná megmondani a pontos angol megfelelőjét.

Balotelli tavaly nyáron szerződött az Interből a Cityhez, és „bűnlajstroma” igen hosszú. Novemberben piros lapot kapott a West Brom elleni összecsapáson, majd a Dinamo Kijev elleni El-meccsen is kiállították Mancini legnagyobb felháborodására.

Legutóbb annak ellenére, hogy a Stoke elleni döntő legjobbjának választották, nem jelent meg a City szezonvégi felvonulásán, amelyen az FA-kupa-győzelmet ünnepelte a manchesteri csapat a szurkolóival egyetemben.

BALOTELLI ÉS MANCINI BALHÉJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik