Manchester United: huszadszorra aranyosak!

Vágólapra másolva!
2013.04.22. 20:55
null
Robin Oneperthree: mesterhármas 33 perc alatt (Fotó: Action Images)
Az angol élvonalbeli bajnokságban a Manchester United hétfő este visszavette bajnoki címét a városi rivális Manchester Citytől, ugyanis Robin van Persie mesterhármasával könnyedén legyőzte odahaza az Aston Villát a Premier League 34. fordulójában. Az MU legendája, Sir Alex Ferguson 13. bajnoki aranyát nyerte klubjával.

Nekem nyolc – mondta a Manchester United skót menedzserlegendája, Sir Alex Ferguson arról, hogy megdönti-e csapata a Chelsea 95 pontos bajnoki rekordját, majd önmagának ellentmondva hosszasan lamentált az ősz mester azon, hogy miért és hogyan kell megnyernie a hátralévő öt bajnokiját legénységének.

Nekem 13 – mondhatta volna magabiztosan a győzelemben, ugyanis az Aston Villa elleni hazai bajnoki tétje az volt, hogy egy győzelemmel visszahódítja-e a klub a városi riválistól, a Citytől a Premier League bajnoki címét. Ferguson ugyebár 12., a klubnak pedig 19. bajnoki aranyat nyert eddig az évig.

Nekem öt – komoly sérültem van, mondta ehelyett Ferguson, aki a kispadra azért odaülő Rio Ferdinand mellett a Paul Scholes, Darren Fletcher, Nemanja Vidics, Ashley Young kvartettre sem számíthatott.

Nekem 1 perc 22 másodperc – kell az első gólhoz, mondta Robin van Persie, aki ekkor terelte közelről Ryan Giggs passzát a Villa kapujába, az öt hazai húzástól atomjaira hullott vendégvédelem romjain.

A 13.-at a 13.-ban – gondolta magában Robin van Persie, aki ebben a percben már kettőre növelte csapata előnyét, az ezúttal hátravont karmesterként játszó Wayne Rooney remek passzát kapásból a bal alsóba vágva a 16-osról, szinte már biztossá téve mestere 13. bajnoki aranyát.

Nekem egyből egy – somolyoghat majd a bajnoki címre utalva a következő bajnoki előtt a holland gólmágus, amikor a nyáron otthagyott egykori arsenalos csapattársak kényszeredett mosollyal tapsoló sorfala előtt vonul ki a gyepre az Emirates Stadionban.

Nekem a 33.-ban már három – mutatott boldogan a nézőtérre ismét csak Robin van Persie, mesterhármasát ünnepelve, miután az ötös elől a jobb felsőbe lőtte Giggs újabb gólpasszát, négy védő elképesztően amatőr helyezkedése mellett. Robin Oneperthree...

Már csak 45 – integetett boldogan a szünetben Ferguson az őt felállva ünneplő közönségnek, miközben az öltözők felé haladt, hiszen a hazai fanok ekkor már azon gondolkodhattak, hogy este mivel tegyék még emlékezetesebbé a bajnoki cím visszahódítását.

Na most lett elegem örökre belőle – sóhajtott Paul Lambert, a Villa mestere, amikor a fordulás után Van Persie a gólvonalról kifejelte a ma egyébként remeklő Andreas Weimann közeli csúsztatását.

Legyen már vége – nyöszörögtek a szurkolók a lefújásig hátralévő időben, miközben Kagava Sindzsi kihagyott egy óriási ziccert, a mezőnyben pedig hiába zakatolt a birminghami csapat.

Vége, kezdődik! – indította útjára a több mint 70 ezer hazai néző a hármas sípszó hallatán a mérkőzés utáni ereszdelahajamat, önfeledten „Jeee"-zve a 20. unitedes bajnoki aranynak.

A háromgólos Robin van Persie volt a bajnokavatás hőse (Fotó: Reuters)
A háromgólos Robin van Persie volt a bajnokavatás hőse (Fotó: Reuters)

Folyt a pezsgő a bajnok Manchester United öltözőjében

PREMIER LEAGUE
33. FORDULÓ
MANCHESTER UNITED
–ASTON VILLA 3–0
Manchester, Old Trafford, 75 591 néző. V: A. Taylor
Manchester United:
De Gea – Rafael, Evans, Ph. Jones, Evra – Valencia, Giggs, Carrick, Kagava – Rooney (Welbeck, 72.), Van Persie. Menedzser: Sir Alex Ferguson.
A kispadon:
Lindegaard (k.), R. Ferdinand, Nani, J. Hernández, Buttner, Cleverley
Aston Villa:
Guzan – Lowton, Vlaar, Baker, Bennett (C. Clark) – Westwood, Delph, N'Zogbia (el-Ahmadi, a szünetben), Weimann – Agbonlahor, Benteke. Menedzser: Paul Lambert.
A kispadon:
Given (k.), Holman, Sylla, D. Bent, Bowery
Gólszerző:
Van Persie (2., 13., 33.)

PERCRŐL PERCRE

2012-12: EURÓPAI BAJNOKOK ÉS KUPAGYŐZTESEK

FERGUSON KÖNYVE, 20:13.

90. PERC VÉGE!

Két perc ráadás, indokolatlan módon.


88. perc
El-Ahmadi teker egy 23 méteres szabadrúgást a kapus öleibe.

80. perc Ashley Westwood lerúgja Welbeckről a sportszárat, az ápolás közben Joseph Bennettet Ciaran Clark váltja.

77. perc KAGAVAAAAAA!
VP ad be jobbról, a védők világgá mennek, a japán pedig ballal, hat méterről lelő az égről egy Szputnyikot.

75. perc
El-Ahmadi ível jobbal 21-ről kapura, De Gea véd a léc alatt, egy robinzonáddal.

Elképesztő, VP nem lőtt még gólt.


72. perc Roo le, Danny Welbeck váltja.

71. perc
MICSODA LÖVÉS! Rooney bal oldali szögletét az ötösről csodás mozdulattal teszi kapura Evans, ballal, sarokkal, maga mögött, de egy védő ment a gólvonal előtt!

66. perc
Weimann lő a 16-os jobb oldala elől nem sokkal a túlsó felső mellé, jobb külsővel.

63. perc VP lövését blokkolja Nathan Baker (jól kisütötte, hová tart a labda), majd a holland ad be balról, Rooney pedig átrúgja a labdát a City edzőpályájára.

Lambert hajtja övéit, nem adja fel. Egy Hegylakótól nem is lenne szép.

"Pezsgőt ittak az MU-s játékosok az öltözőben?"
morfondírozik a BBC helyi tudósítója, Chris Beva.

58. perc
Weimann jobb oldali beadását menti becsúszva az ötösnél Benteke elől Rafael. Nem nyugszik ez az osztrák fiú, ma adja el magát Fergusonnak?

53. perc
Rooneytól labdát szed el-Ahmadi a 16-os előtt, Benteke 14-ről jobbal lő, De Gea véd a bal alsó előtt.

Robin Good.

49. perc MICSODA MENTÉS! Van Persie bólintja ki a gólvonalról Weimann öt méterről ráfejelt labdáját. IGEN SOKOLDALÚ MA A HOLLAND, VÉDŐKÉNT IS JÓ!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc N'Zogbiát Karim el-Ahmadi váltja.

A szünetben fellépnek az öregfiúk, szemcséssé idősödve. Kik is ők?



De micsoda félidő, te jó ég!


45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Két perc a ráadás.

42. perc
Benteke passza után Gabriel Agbonlahor lő ballal éppen csak a jobb alsó mellé 16-ról, védőjéről, Jones-ról lefordulva.

Van Perthree...



Kagava indított remekül a középpályáról.


33. PERC VAN PERSIE MESTERHÁRMAS! Giggs viharzik el a balon, az ötös vonala előtt középre gurít, Robin van Persie kicselezi az elé kifutó kapust, miközben négy védő is a gólvonalra hátrál, de a hollandus ballal okosan a jobb felsőbe lő, így esélye sincs a bekkeknek a blokkolásra. 3–0!



31. perc
HELYZET EZ IS! Weimann most N'Zogbiának teszi ki parádésan, jobbra, aki egyből lő az ötös jobb sarka elől, Johnny Evans azonban blokkol, a jobb alsó előtt szögletre csorog a labda.

Közben Phil Jones jelez a kispad felé, Ferdinand pedig elindul melegíteni.

28. perc Patrice Evra kap sárgát Charles N"Zogbia lerúgásáért.

26. perc
David De Gea lehúz egy jobbról érkező beadást. Az idény végére belejön az ilyesmibe, szép lassan.

22. perc
Az MU lassítja a tempót.



Ilyen remek kapáslövést holland részről utoljára egy bizonyos Marco van Bastentől láttunk, még 1988 nyarán.

13. PERC VAN PERSIE EGY ŐRÜLETES NAGY GÓLT LŐ, KETTŐ NULLA! A ma szűrőt játszó Wayne Rooney emel zseniálisan Robin van Persie elé, de mindez semmi ahhoz képest, ahogyan a holland ballal 16-ról kapásból a jobb alsóba zúdítja a labdát. 2–0!

12. perc
ÚJABB SANSZ! Andreas Weimann ugratja ki középről gyönyörűen Christian Bentekét, aki lefutja Phil Jonest, de jobbal a léc fölé lő 14-ről, kissé balról.

10. perc
Rafael lő a 16-os jobb oldala elől jobbal, a jobb oldali KAPUFA állítja meg a labdát!

9. perc
Újabb helyzet! Giggs ad be balról remekül Matthew Lowton mellől, az ötösön a másik szélről Van Persie az egekig emelkedik, majd lefejelt labdáját az ötösről, de már középről Kagava Sindzsi jócskán a léc fölé lövi, mert egy védő, Ron Vlaar bevetődik elé.

3. perc
Valencia újabb beadását rúgja jobbal a léc fölé kapásból Van Persie, hat méterről.



Az AV-védelem cafatokban hevert a gólnál...

2. PERC VAN PERSIE MÁRIS LECSAPOTT, 10! Antonio Valencia teszi vissza a jobbon Rafaelnek, aki nagy ívben a túloldali ötösre ível, onnan Ryan Giggs laposan középre gurít, és az ötös túloldali csücskén érkező Robin van Persie az üres kapuba lő.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!


"Rajtunk nincs semmilyen nyomás, nyugodtan játszhatunk, senki sem vár tőlünk győzelmet"
így a Villa mestere, Paul Lambert.

JÖTTEK-MENTEK!

A Manchester Unitedtől az Aston Villához:
2006, Phil Bardsley, kölcsönbe
2004, Eric Djemba-Djemba, 2.540.000 euró
2002, Ronny Johnsen, ingyen
1991, Mark Bosnich, i.
1991, Les Sealey, i.
1989, Paul McGrath, 500.000
1966, Willie Anderson
Az Aston Villától a Manchester Unitedhez:
2011, Ashley Young, 18.000.000
1999, Mark Bosnich, i.
1998, Dwight Yorke, 19.250.000
1992, Les Sealey, i.

Egy kis örökmérleg: 168 találkozó, 87 manchesteri, 44 birminghami siker, 309, illetve 220 rúgott góllal.

MU-blog ITT!

Rio is lesérült, ezért kezd a kispadon.

Most Paul Scholes-ra, Darren Fletcherre, Nemanja Vidicsre és Ashley Youngra sem számíthat a skót sérülés miatt, a másik oldalon a pompás védő, Richard Dunne, Chris Herd, Gary Gardner és Marc Albrighton maródi.

Sir Alex már a következő idényre is készül: elárulta, hogy a Radamel Falcao érkezéséről szóló hírek miatt nem kell aggódnia Javier Hernándeznek, és szeretné, ha Rio Ferdinand meghosszabbítaná egy évvel szerződését. A 34 esztendős védő jól játszik mostanában, a különböző internetes oldalakon 6.4-től 6.95-ig terjed átlagosztályzata.

Az MU jelenleg 81 ponttal rendelkezik, és öt forduló van még hátra, azaz 15 pontot is szerezhet még optimális esetben. A korábbi klubrekord az Unitednél egyébként 92 pont. Az Aston Villa után az Arsenal, a Chelsea, a Swansea és a West Bromwich vár még Fergusonékra, és a legendás menedzser biztos abban, hogy rekorddal, vagy legalábbis rekordbeállítással szerzi meg a klub 20., saját maga 13. bajnoki címét.

„Ha azt kérdezik, hogy megnyerhet-e egymás után öt mérkőzést az United, akkor csak azt tudom mondani, hogy sokszor megtettük már ezt. Természetesen nem csak rajtunk múlik a siker, mint ahogyan azt sem, hogy mekkora előnnyel nyerünk. Azért sokat elárul a pontszám, 1993-ban valami 84 ponttal lettünk bajnokok, de 91-gyel lettünk már elsők és másodikak is" – így a skót legenda.

A csapat menedzsere, Sir Alex Ferguson nem elégszik meg a bajnoki arannyal, minimum 95 ponttal szeretné azt elérni. Nem véletlenül: José Mourinho Chelsea-je 2005 tavaszán ennyi ponttal lett bajnok a PL-ben.

Az angol élvonalbeli bajnokságban a Manchester United hétfő este visszaveheti bajnoki címét a városi rivális Manchester Citytől, ehhez elegendő, ha a Premier League 34. fordulójában legyőzi odahaza az Aston Villát.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MANCHESTER UNITED–ASTON VILLA ANGOL ÉLVONALBELI BAJNOKI ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

AZ ÁLLÁS
1. Manchester United 34 27 3 4 78–35 +43 84
2. Manchester City 33 20 8 5 59–30 +29 68
3. Arsenal 34 18 9 7 65–35 +30 63
4. Chelsea 33 18 8 7 66–35 +31 62
5. Tottenham 33 18 7 8 58–41 +17 61
6. Everton 34 14 14 6 51–38 +13 56
7. Liverpool 34 13 12 9 61–42 +19 51
8. West Bromwich Albion 33 13 6 14 43–44 –1 45
9. Swansea 33 10 12 11 43–42 +1 42
10. West Ham 34 11 9 14 40–47 –7 42
11. Fulham 34 10 10 14 44–52 –8 40
12. Southampton 34 9 12 13 47–54 –7 39
13. Norwich City 34 8 14 12 33–53 –20 38
14. Sunderland 34 9 10 15 38–45 –7 37
15. Stoke City 34 8 13 13 30–41 –11 37
16. Newcastle 34 10 7 17 43–60 –17 37
17. Aston Villa 34 8 10 16 36–63 –27 34
18. Wigan 33 8 7 18 37–60 –23 31
19. Queens Park Rangers 34 4 12 18 29–56 –27 24
20. Reading 34 5 9 20 37–65 –28 24
AZ ÉLCSAPATOK HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEI
Man. United Arsenal (i), Chelsea (o), Swansea (o), West Bromwich (i)
Man. City West Ham (o), Swansea (i), West Bromwich (o) Reading (i),Norwich (o)
Arsenal Man. United (o), QPR (i), Wigan (o), Newcastle (i)
Chelsea Swansea (o), Man. United (i), Tottenham (o), Aston Villa (i) Everton (o)
Tottenham Wigan (i), Southampton (o), Chelsea (i), Stoke City (i), Sunderland (o)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik