Manchester United: aláírt az argentin válogatott kapusa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.27. 07:09
null
Sergio Romero a Manchester United mezében (Fotó: manutd.com)
A Manchester United labdarúgócsapata bejelentette, hogy hároméves szerződést kötött Sergio Romeróval, az argentin válogatott első számú kapusával.

Sergio Romero 2007-ben a Racing Club színeiben mutatkozott be a felnőttek között, és még ebben az évben megvette a Louis van Gaal által irányított AZ Alkmaar, amellyel 2009-ben holland bajnok lett. A 192 cm magas kapus 2011 és 2015 között a Sampdoria játékosa volt – a 2013–2014-es idényt a Monacónál töltötte kölcsönben –, és mivel a genovai klubnál a nyáron lejárt a szerződése, a United ingyen jutott hozzá.

VAN GAAL: DE GEA A REALHOZ MEHET

Louis van Gaal Sergio Romero szerződtetése után elmondta, David de Gea a Real Madridhoz igazolhat.

„Úgy kell felkészülnünk a következő idényre, hogy fennáll a veszélye, David de Gea a Real Madridhoz megy – idézi Van Gaalt a BBC. – Sergio Romero betöltheti az űrt, mivel nagyon gyorsan kell cselekednünk, ha ez megtörténik.”

Van Gaalnak arra is van megoldása, ha a spanyol kapus mégsem igazol a blancókhoz: „A versenyre mindig szükség van a csapaton belül. Ha azt látom, hogy az egyik cserejátékos jobban teljesít, mint a kezdőcsapat tagja, akkor a következő meccsen már ő játszik”.

„Elképesztően boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Manchester Unitedhez – mondta Romero a manchesteri klub honlapjának. – Egy álmom vált valóra azzal, hogy a világ legnagyobb klubjához igazoltam. Louis van Gaal fantasztikus menedzser, alig várom, hogy megkezdődjön pályafutásom új, izgalmas fejezete.”

A 28 éves kapus ifjúsági világbajnok (2007) és olimpiai bajnok (2008) lett, az argentin felnőttválogatottal azonban a tavalyi világbajnokság és az idei Copa América döntőjét is elbukta.

„Sergio nagyon tehetséges kapus. Fiatal volt még az alkmaari időszakomban, nagyon örülök, hogy csatlakozik a Manchester Unitedhez. Nagyszerűen védett tavaly a brazíliai világbajnokságon, bár erre igyekszem nem gondolni – utalt Van Gaal az argentin–holland elődöntőre, amelyet tizenegyesekkel a dél-amerikaiak nyertek meg. – Nagy erősítés a csapat számára, várom már, hogy újra együtt dolgozhassunk.”

A 62-szeres válogatott Romero a spanyol David de Geával küzdhet meg a csapatba kerülésért, már ha utóbbi marad az Old Traffordon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik