Manchester: Ferguson ismét Beckhamnek dirigálhat

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2015.10.02. 10:51
Sir Alex Ferguson az edzője, David Beckham a csapatkapitánya lesz Nagy-Britannia és Írország közös csapatának, amely jótékonysági mérkőzésen lép pályára novemberben.

Az ellenfél a World XI (azaz Világ XI) nevű gárda lesz, amelynek Zinedine Zidane lesz a csapatkapitánya és Carlo Ancelotti az edzője. A találkozót november 14-én rendezik meg Manchesterben, az Old Traffordon. A mérkőzés játékvezetője az olasz Pierluigi Collina lesz.

Az esemény bevétele a UNICEF-hez kerül, hátrányos helyzetű gyerekeket támogatnak az összegből.

„Két évvel ezelőtt visszavonultam, és sohasem gondoltam, hogy egyszer újra játszani fogok. A jó ügy érdekében megteszem, és nagyon izgatott vagyok. Számomra mindig nagyon jó érzés visszatérni az Old Traffordra" – mondta Beckham, aki 1991 és 2003 között erősítette a Manchester Unitedet, amellyel hat bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyert. Majd a Real Madrid, a Los Angeles Galaxy és az AC Milan színeiben szerepelt, utolsó profi klubja pedig 2013-ban a Paris Saint-Germain volt.

„Olyan erőszakmentes világban szeretnék élni, ahol a gyerekek biztonságban nőnek fel, nincs szegénység, és a betegségek megelőzhetőek. Ez a meccs tökéletes alkalmat ad, hogy minderre felhívjuk a figyelmet, és a segítséget eljuttathassuk a gyerekekhez, akiknek a leginkább szükségük van rá" – szögezte le a korábbi klasszis játékos.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik