Manchester City: francia klubot vett meg a tulajdonosi kör

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.03. 15:25
null
A Troyes a City csoporthoz került (Fotó: AFP)
A Manchester Cityt is birtokló The City Football Group megvásárolta a francia másodosztályú ES Troyes AC többségi tulajdonrészét.


Az abu-dzabi központú vállalat tizedik klubja lett a Troyes, miután megvette Daniel Masoni részvényeit. Az adásvételt a francia labdarúgás pénzügyi felügyelete is engedélyezte.

„Egy ideje érdeklődünk a francia futball iránt, és régóta csodáljuk az ESTAC-ot. Ezért örülünk, hogy befejeződött a tizedik klubunk felvásárlása, ami állandó jelenlétet biztosít számunkra Franciaországban” – mondta Ferran Soriano, a CFG vezérigazgatója

A CFG klubjai közé tartozik a New York City FC, a Melbourne City FC, a spanyol Girona FC, a japán Yokohama F. Marinos, a kínai Szecsuan Csiuniu FC, az indiai Mumbai City FC, az uruguayi CA Torque és a belga Lommel SK is, az Atlético Venezuela csapatával pedig együttműködési megállapodása van.

Az 1986-ban alapított Troyes a negyedik helyen állt, amikor a koronavírus-járvány miatt tavasszal félbeszakították a francia másodosztály előző idényének küzdelmeit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik