Man. United: Rio Ferdinand döntött, 12 év után távozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.12. 22:33
null
Az utolsó meccs végén (Fotó: Reuters)
Rio Ferdinand 12 esztendő után távozik a Manchester Unitedtől – olvasható az angol labdarúgóklub hivatalos honlapjának hétfő esti közleményében.

„Az utóbbi hónapokban hosszan és alaposan gondolkodtam a jövőmön, és úgy döntöttem, hogy miután tizenkét fantasztikus évet eltöltöttem a világ legjobb klubjában, itt az ideje, hogy továbblépjek" – olvasható a klub színeiben 454 mérkőzésen nyolc gólt szerző védő közleményében.

A United szurkolóit nem éri váratlanul a bejelentés; benne volt a levegőben, hogy a lejáró szerződésű Ferdinand távozik, ajánlata több klubtól is van.

„A körülmények nem tették lehetővé, hogy úgy búcsúzzam, ahogyan szerettem volna – folytatja Ferdinand, nyilvánvalóan a most befejeződő szezon sikertelenségére utalva –, de most megragadom az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a csapattársaimnak, az edzői stábnak, a klubnak és a szurkolóknak a káprázatos tizenkét évért, amelyet sohasem fogok elfelejteni. A trófeanyerésekről szőtt gyermekkori álmaim váltak valóra ennél a nagyszerű klubnál."

A 35 esztendős, 81-szeres angol válogatott játékos – aki többek között hat angol bajnoki címmel és egy BL-diadallal büszkélkedhet a „vörös ördögök" kötelékében – sietett leszögezni, hogy „fittnek és egészségesnek" érzi magát, és áll az új kihívások elébe, bármit is tartogasson számára a jövő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik