Man. United: Piqué a januári célpont - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.03. 09:22
null
Gerard Piqué sportszakmailag nem a legsikeresebb időszakát éli Barcelonában (Fotó: Reuters)
Angol sajtóértesülések szerint a Manchester United a téli átigazolási időszakban ajánlatot tesz Gerard Piquéért, az FC Barcelona spanyol válogatott középhátvédjéért, aki ebben a szezonban eddig kevesebb játéklehetőséget kapott a katalánoknál, mint azt remélte.

 

A 27 esztendős játékos téli klubváltására nem érdemes nagy tételben fogadni, de az mindenképpen említésre méltó, hogy a korábban kirobbanthatatlannak hitt Piqué a 2014–2015-ös idény eddig eltelt szakaszában csak három mérkőzést játszott végig a Barcánál – az APOEL ellen gólt is szerzett –, amely már túl van nyolc tétmeccsen.

A spanyol sajtó jelentése szerint a védelem tengelyében a Javier Mascherano, Jérémy Mathieu párost favorizáló Luis Enrique vezetőedző Piqué hozzáállásától sincs elragadtatva, akit a PSG elleni Bajnokok Ligája-találkozón elküldött melegíteni, de a futballista sokkal inkább a pályán zajló eseményekkel törődött, mint a bemelegítő feladatokkal.

A világ- és Európa-bajnok spanyol játékost 2008 nyarán ötmillió euróért vásárolta vissza a Barcelona a Manchester Unitedtől, amely a támadóalakzatát alaposan megerősítette a nyáron, a hátvédsor teljesítménye – és összetétele – azonban finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után, így újabb érkezők várhatók.

Az angol sajtó az esetleges ajánlat pénzügyi részleteiről nem számol be, de tekintve, hogy a háromszoros BL-győztes játékos májusban 2019-ig meghosszabbította a szerződését a katalánokkal, biztosan nem lenne olcsó mulatság az MU-nak a megszerzése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik